måndagsysslor och en halvhundrad pappa

Idag är pappas dag. Halva hundra! Inte illa där måste jag säga. Det firades med paketöppning och massa god kinamat som dock avnjöts hemma. Faktikst mysigare än att trängas bland folk och servitriser som upprepar "mela lis" eller "löl". Fast de små jävlarna är charmiga ändå. Kvällen blev inte speciellt långvarig då tvättstugan var bokad och sambon kände stor avskräck för de massiva maskinerna. Så numera har vi tvättat åtta maskiner och funderar på hur vi ska få allt torrt.. Vi har räknat ut att under de närmsta dygnet kommer vi inte se annat än kläder. Kläder på tvättstället, kläder hängda på galjar, kläder på stolar, kläder på dörrar, kläder i trappan. It never ends!

Grattis än en gång fader Dennis!


i slutet av mars

Igår var en riktigt bra dag! Sov tills jag var pigg nog att gå upp, relativt sent alltså. Begav mig sedan till Täby C med Malin och Michelle. Blev en härlig påfyllning till garderoben, till och med lite färgglada och mönstrade plagg fick ta plats. Våren har sån inverkan på mig. Juste! Glömde säga att jag numera har förklarat vår. Så kommer från och med nu ignorera snö, moln, slask och regn. Anyway.. Efter täbyvistelsen blev det ett bad och minispa för att ta igen förlorad hygien. Ha, kändes nästan så i alla fall. Försökte mig på att bli vacker och begav mig sedan till pappas femtioårsfest. Var sen som vanligt och kom precis när maten serverades. Jag hade hur kul som helst under hela kvällens gång!
















som isarna när det blir vår

Allvarligt! Här går det i hundraåttio. Sen jag visade ett levnadtecken här sist har jag hunnit jobba furtionio timmar, blivit blond och kortklippt i nacken, hälsat på Joy i Sundbyberg, bokat tvätttid (viktigt!), stått ut/njutit utav karaeoken på Metropol, storstädat och till och med läst ut en bok. En härlig blandning vill jag lova. Kom precis hem från Gästis där jag efter jobb nummer två besökte Michelle och fick mig en välförtjänt drink och jordnötter. Ahh! Balans i kropp och själ. Smet där ifrån innan folket började strömma in och sitter nu och funderar på om jag ska försöka mig på en film eller bok. Lär ju somna till båda alternativen.

I morgon blir det femtioårsfirande för en viss pappa. Ser fram emot det!

förstår varför, apansikte liksom

Igår tänkte jag och sambon skaffa hund. En riktigt söt jävel. Inatt var jag hundvakt. Åt en riktigt söt jävel. Idag har vi bestämt oss för att inte skaffa hund. Att så mycket ljud kan komma ut ifrån en sån liten och oskyldig liten petit, who knew? Tjyvhöll den under täcket tills den blev tyst. Och ja, han andades fortfarande efter det.

Igår anlände jag till Lolle runt halv sex. Fram till klockan tre i natt gick jag ur hennes säng tre gånger. En gång var det toalettbesök, den andra var det hämtning utav chokladdigestivekex och den sista var en nattcigg och utgång med den där hunden. Som vi idag inte pratar om. Anstängande kväll vill jag lova. Att hon kom med o'boy och färska frallor på morgonen gjorde mig dock genast lycklig i hela kroppen. Då kändes det helt plötsligt inte så jobbigt att gå till jobbet efter det.

det är kossorna också

Mitt i min och Mandyboys riktigt givande chattkonversation på facebook loggar hon bara ut. Vad är det för stil? Förklaring kräves. Annars blir "krampsituationen" förklarad in i detalj här på min välbesökta blogg. Och det vill du väl inte? Eller? Mandyboy?

Just det! Skänker en tanke till er alla som fortfarande är på jobbet. Må Gud vara med er!

Glöm det jag sa. Nittiotalet har flyt, "aaain't thaat just the waaaay that life goes dooown dooown dooown dooooooown!"


om jag ändå hade mer makt

Tror fan nittiotalet var min grej i alla fall. Läste i tidningen att vi borde jobba tills den dagen som vi fyller sextiosju och två månader. Varför inte? Jag menar, jobba är det mest lärorika och fantastiska en människa kan göra på denna jord. Vad vi ger andra människor! Vad vi kämpar! Ta mig som exempel, jobbar cirka femtio timmar i veckan och skänker sedan trettio procent utav vad jag tjänar till pundhuven som lämnar sittmärken i soffan och äntligen klarat av bossen på super mario och måste fira med en riktig finsk vodka. Som jag betalat! Ja, men älskade Sverige, sen är det ju i och för sig så att blir jag sjuk så behöver jag då själv inte stå för de stora kostnaderna. Förutom det att jag blir ju aldrig sjuk. Otroligt sällan måste jag stanna hemma. Mig träffar bara messkiten. Här sitter man med en förkylning som vägrar ge sig av. För frisk för att stanna hemma men för sjuk för att uppskatta livet! Varför kan inte körtelfebern angripa just mig? Min framtid kommer bestå utav tandläkarkostnader. En jävla massa! Och nej, alla de tusenlappar jag hittils skänkt till riktiga nördar i mitt nittonåriga liv, inte ett skit av de ska gå åt till att slippa min tandvärk. Nej det förstår du, det ska jag stå för alldeles själv.

Kärlek till folket!

vulnerable

Efter den otroligt hektiska men lyckade helgen ligger jag efter i sömn, något otroligt. Höll på att somna när jag åt middag hos Michelle. Att lägga sig i sängen med min bok, som jag precis kom på är från biblioteket och försenad, lockar något ordentligt. Dock ett par bilder från helgens ävetyr först.






nittonfemtionsju

Klockan närmar sig åtta och jag har väldigt bråttom just nu. Och jag är väldigt trött. När jag är allt för stressad får jag motsatt effekt och vägrar allt. Som en riktig snorunge. Men sån är jag! Gårdagskvällen var supertrevlig då det bjöds på middag hemma hos Carro som fyllde tjugo. Otroligt god mat och toppensällskap gjorde kvällen väldigt lyckad. När jag satte foten på älskade lokalkrogen förändrades däremot allt. Är det möjligtvis därför man ska undvika bondställens lokala krogar? Kanske borde lyssnat tidigare.

Klockan nio var det uppgång eftersom dagen i all ära bjöd på fem timmars jobb. Vilket jag förvånadsvärt tog mig igenom. En efterlängtad pizza med Alice, Sara och Amanda fick jag däremot avnjuta som en belöning. Ja, sen dess har jag mestadels degat i Lolles underbart sköna säng och skrattat konstant. Det är antagligen därför jag ligger efter lite i mitt tidigare tänkta tidsschema. Eftersom jag förtillfället lagar mat i mjukisbyxor och fnuss till hår och ska vara hemma hos Markus om en sådär timma så borde jag möjligtvis lägga på ett kål. Men vad ska man göra när pastan kockar sig själv, baconen värms i mickron och chaminjonerna koksteker på plattan. Varför inte uppdatera sin blogg? Kanske borde borsta mitt hår...


emelie

När vi tar omvägar med bilen bara för att det är en bra låt på radion. När vi bråkar som gifta par på Coop. När vi har fest i din bil. När vi hänger upp tavlor på väggen mitt i natten. När vi skrattar hela kvällarna. När vi trycker in oss i min lilla garderob och pratar tills vi somnar ifrån varandra. När vi letar ihjäl oss efter plagg som vi upptäcker den andra har på sig. När vi börjar klaga på varandra om städningen men brister ut i skratt eftersom vi vet att båda är likadana. När vi klagar på allt. När vi gör listor. När vi tävlar om vem det är mest synd om. När middagen står klar på bordet, helt varm och god, när man kommer hem. När vi dansar oss fram i alla lägen. När vi drunknar/kvävs i varandras kläder. När vi suckar varenda gång vi stökat ner. När vi säger godnatt och sen tre sekunder senare skriker "du vill inte sova här då?". När dörren går i lås. När vi skrattar så vi gråter. Då mår jag bra!

Insåg precis att bilden till höger inte riktigt speglar hur jag ser ut idag. Varken blond eller, ja... sådär smal. Frågan är om jag vill byta. Ha!

¨

Står fast vid att man är gladare lite sådär småknubbig!
Dock typ fem år gamal bild. Men ändå!


jag vill inte vänta, jag vill ha dig nu

Börjar fundera på om någon utav alla mina fiender gjort en voodoodocka som de flitit leker med. Ser framför mig hur de sitter i ring med tända ljus och skrattar högljut "moahaha, nu jävlar.. här ska någon få lida". Eller så har jag helt enkelt bara en vanlig förkylning där sprängande huvudvärk, halsont och förvirrning ingår. Hm! Hoppas nästan på det förstnämnda, då de antagligen tröttnar snart, men en förkylning däremot, den kan hålla i sig länge.

Jobbade idag, fast då från elva. En sovmorgon att tacka Gud för vill jag lova. Förutom de har jag ännu inte gjort så mycket. Var förbi Lili och handlade lite ramar som jag nu bara behöver finna foton till, vilket dock inte lär bli så svårt. Gick lös på apoteket då jag kände att jag behövde ALLT! Lugnade dock ner mig fort och förstod att jag antagligen tycker mer synd om mig själv än vad jag egentligen borde.

Ikväll ska jag antagligen träffa fröken Westlin för en fika eller möjligtvis middag, beroede på när dejten inträffar. Den otroligt kreativa kvinnan ska hjälpa mig med min nuvarande tatueringssituation som borde lösas (se MÅSTE!). Annars är tanken än så länge att ta det lugnt och försöka bli frisk till helgen som bjuder på alldeles för många aktiviteter. Måste helt enkelt bli frisk. Bad precis sambon köpa hem choklad, och det blir man betydligt friskare utav. Jag ser ljuset!


vad gör man inte för sin egna överlevnad

Om jag är trött? Något. Hade utan tvekan kunnat somna efter jobbet och sova natten ut, och säkert en sådär tre till fyra dygn till om ingen väckt mig. Någonting stoppade mig dock, så såhär strax efter åtta är ju fortfarande vid liv. Eeyy! Har däremot lagat köttfärsås med svamp och grejer. Inte illa! Gjorde en otroligt stor tabbe då jag hackade den berömda pirripirrin som jag glatt slängde i jokset. Resultatet blev en brinnande mat och tårar längst mina kinder då jag inte tvättade händerna och kliade mig i ögonen. Sprang runt som en stucken gris (ordagrant!) och nästintill grät pågrund av plågan. Aj! Har nog sköljt ögonen med en blåvals kroppsvätska, om inte mer. Funderar på att införskaffa en sån där ögondusch som alltid fanns vid kemisalarna när man var yngre. Behövde då aldrig använda en vid de tillfällena, men börjar förutse att det kanske är en bra investering för mig i framtiden.

Aaah aaah aaah ahhh, che che che, aaah aaah aaah aaaaah, che che che - che che che!

Laxen är i ugnen, och riset goes crazy by it self. Älska riskokare! Här hemma är vi våldgästade utav Amanda och Michelle som också ska njuta utav maten efter föreläsningen utav kvinnojouren.


"Doooon't saay what you're about to saaaaay, look back before you leaaaaaave my lifeeeeee, be suuuuure before you close that doooooor before you rooooooll those dice, BAAAAAABY THINK TWICEEEEEEE!"

Hade bestämt mig för att sova vid tio. Senast! Nu sitter jag med Célile Dion i högtalarna, pigg som en nötkärna med en strålande hes röst. Sambon försöker sjunga med, som jag dessutom bäddade ner när jag kom hem eftersom hon redan somnat så sött med datorn i säng. Det tog tre sekunder sen studsade hon upp när hon förstod att jag var hemma. Mumlade lite om att hon också ville ha o'boy. Och sen dess har vi druckigt upp vår liter mjölk, med nästan lika mycket o'boypulver. Händelsefullt här borta i Åbygärde! Däremot bor vi förtillfället i Vallentunas rörigaste hem. Vilket är helt sambons fel. Själv hoppar man över det ena efter det andra för att ta sig till köket, samtidigt som man blundar för att slippa se våra trettiosjutusen glas ÖVETALLT! Men jag är lugn... Trivs bra, gillar läget. Så lung. Det får räcka för idag.

kronisk trötthet är min vardag

Sådär ja! Då var veckans andra dag snart avklarad. Det går ju finemang det här ju! Har dock grova problem under mornarna, då jag inte skulle tveka om någon gav mig alternativet att bli arbetslös på studs. Eller om någon la en pistol på mitt egenbyggda nattduksbord! Det enda som cirkulerar i mitt huvud före klockan nio är i princip: "huuuuur kunde jag vara så dum?! huuuuur? vad tänkte jag på när jag proppsade för rutiner och lediga kvällar istället för mornar? vaaaaarför? jag skulle kunna mörda för att börja vid sjutton just DENNA DAG! öööeeeeeh." Ungefär de tankarna går i mitt huvud. Däremot när klockan slår sexton så förstår jag varför (om det då inte är onsdag förstås), hela kvällen för bara mig. Älska!

Så.. igår efter jobbet besökte jag Nordström som även hon flyttat till en egen lya. Nu är det inte många kvar som bor hemma. Det var supermysigt och hon såg ut att trivas bra bland alla kartonger, och inte mindre att vara så nära sin käraste. Efter det åkte jag och sambon till hennes föräldrar för en fika och massa prat. Väl hemma lagade vi en toppenmiddag och la oss sedan framför boston tea party och pratade alldeles för länge. Vilket resulterade i att jag vaknade sexton minuter innan jag skulle befinna mig på jobbet. Tro mig eller ej, jag lyckades! Efter jobbet mötte Emma med sin käraste upp mig på fiket och tog en kaffe. Därefter handlade vi mat och har även idag både lagat och ätit en toppenmiddag! Michelle joinade och vi har tills nu pratat konstant och uppdaterat oss om allt mellan himmel och jord, eftersom vi inte setts på över ett halvår. Eftersom de jävlarna är arbetslösa och ständigt ölsugna lär jag idag aldrig få sova (yes, de är kvar och ja, jag uppdaterar bloggen, haha!), men det är det värt! Vi har som sagt en del att ta igen! :)