29 november

Jag har haft panik i typ stort sett hela dagen. Allt kom på en gång i skolan nu till i morgon. Har just skrivit klart en svenskaraport om svenska språket. Ett uttjatat tema som alltid tas upp. Man kommer heller ingen vart med att läsa om det. Det står samma saker, varje år. Tråk! Ska snart sätta mig och lära mig alla Europas länder och huvudstäder. Inte nog med det, vi ska veta exakt var alla ligger. Samma sak ska vi göra med Nord och Sydamerika. När ska jag hinna det? Jag ska strax laga mat, och sen duscha. Sen springa och träffa Chrille lite fort för att sen gå och jobba. Jag kommer att bli utbränd. Men jag får helt enkelt skylla mig själv när jag sitter här och skriver helt onödig och tråkig information. Om du har läst hit, så är det dags att sluta nu.

28 november

Har just ätit alldeles för många pepperkakor, men gott var det. Skolan gick fint framåt idag, fick reda på att det blir en resa till Spanien via spanska steg 4. Vi ska ner dit i en vecka och bo själva hos en familj. Läskigt, men väldigt kul! Den man ska bo hos i Spanien kommer även hit och bor hos en själv i en vecka före, så då är det ändå de som får ta den allra läskigaste biten. Det ska bli jättespännande verkligen. Får även sponsring av skolan så jättemycket pengar kommer man antagligen inte att göra av med.

174938-29
Malaga, dit vi antagligen ska!

Har kassatränat två gånger på Coop redan, det har gått superbra. Första gången stod jag och tittade på och fick veta en massa, men igår satt jag själv där. Självklart med hjälp bakom mig om det skulle gå helt galet. Men det måste jag säga att det gick det inte. Det flöt på, med såklart några misstag. Men hey, det får man ta i början. Ska dit i morgonkväll igen.

På fredag ska fjällenfolket hem till Nilo och planera och umgås lite. Få några saker klart om hur och när resan blir av. Sen på lördag ska jag, Chrille, Sara, Linnéa och hennes klasskompisar till kungsträdgården och åka skridskor - igen. Senare på kvällen ska jag och Chrille äta ute och gå på bio. På söndag verkar det som att adventsfika blir av igen i år. Det var så himla mysigt förra året, blev dock bara av 2 av 4 gånger, förlåt Julia. Då samlas jag, Yolanda, Julia, Lea, Lisa, Becca och även Malin som är här i helgen och äter alldeles för många lussebullar och spelar spel. Det är dock inte klart om det blir så, tror inte ens Malin vet att hon ska vara med på det än, ha!

Nästa helg ska jag på Lisas, Malins, Saras och Moas 17-årsfest i Kårsta. Det ska bli väldigt roligt, eftersom det var länge sen jag festade sist. Svårt att ta sig hem bara eftersom tåget slutar gå vid typ ett. Men anatgaligen blir det till att ta det.

Ska snart kolla på Deseprate Housewifes som jag missade igår och sen laga jättegoda pannkakor som jag ska bjuda Chrille på! <3 Lite senare ikväll ska jag träffa Linnéa.

25 november

Helgen har varit riktigt lugn faktikst, som dom senaste helgerna faktikst varit. Det är riktigt skönt måste jag säga, man blir mycket piggare under veckorna och även på söndagen! Eftersom jag har varit lite sjuk så har det även behövts. Min läkare spekulerar om jag har astma, vilket jag själv verkligen inte tror. Endast larv där!

I lördags var jag på tjejmiddag hos Amanda. Blev ganska tidigt för min del eftersom min huvudverkstablett måste släppt och bomber gick av i huvudet på mig. Aj, det var ingen skön känsla alls. Men annars var det trevligt. Sen har jag bara umgåts med Chrille och tagit det riktigt lugnt. Vi har suttit och spelat Super Mario på Nintendo, det är skitkul!

Nu ska jag uppdatera min iPod på musik, och sen i morgon ska jag för första gåmgen kassaträna på Coop. Läskigt, men spännande. Till en början får jag bara titta och lära mig på det sättet. Senare blir det andra bullar!

22 november

Var tvugen att uppdatera idag IGEN! Det är nämligt så att jag har fått jobb på Coop Extra i Vallentuna. Och det kan inte bli så mycket bättre, så nu ska pengarna flöda in de kommande månaderna får man hoppas. Snacka om att ha flyt, ha!

174938-27

22 november

Jag är egentligen lite halvt ledig idag, och ändå sitter jag här i skolan. Varför? Kunde legat och sovit hemma där Chrille ligger kvar och grisar. Men nej, jag ska ner till Korallen vid åtta. Snacka om dålig timig. Det skulle kännas så mycket bättre om jag hade haft lektion nu och alla andra också hade varit uppe, ha! Sitter i alla fall här och fördröjer tiden lite snyggt, eftersom det inte går jättefort med alla tanter och hypokondriker.
Vid 12 idag ska jag och Mathilda åka hem till Sara i Kragsta och vara lite duktiga och plugga. Sen vid halv fyra ska jag som sagt till Coop Extra och träffa någon Monika. Hoppas verkligen att det går bra och att jag får jobbet.

Igår fyllde mes-Linnéa 17 år. Grattis i efterskott - igen. Det firade vi med att samlas på Kvarnen och ta en fika. Det var Linnéa, jag, Emma, Mathilda, Maria, Stephanie, Thomas, Thiel och William. Mycket trevligt, men det blev inte en sån läng fika dock. Sen gick vi förbi ICA och köpte Cheez balls och begav oss sen till födelsedagsbarnet själv. Vi satt och spelade kort alldeles för länge för jag är trött. Chrille var på Lars Winnerbäck och var lycklig men trött när han kom hem till mig. Hörde även rykten om att Yolanda fick gå in backstage och träffa Larssa han själv. Måste ta reda på om ryktet är alldeles korrekt.

20 november

Det är så otroligt irriterande när man kommer till skolan i tid vid 8.20 och får reda på att man inte har lektion förän 11.50. Ska man sitta här och häcka i X antal timmar. Det är verkligen trist. Minuterna känns som timmar när man inte gör något nödvändigt i huvudtaget. Någonting mer som är så otroligt irriterande är folk som tänder på garagehus, eller hur det nu har uppstått eld i Tuna Torgs garage. Folk i 14-årsåldern gör inte sånt en söndageftermiddag. Någonting som också är irriterande är isen på marken och kylan i luften. Har sett två cyklar välta på den korta tiden på väg till skolan, stackars cykelägare. Någonting som också är irriterande är huvudverken som förföljer mig idag. Trotts två alvedoner i min kropp vill huvudet inte sluta banka.

Men allt är inte negativt idag. Ska efter skolan gå till hudvårdssalongen och beställa tid - äntligen! Sen på fredag ska vi tydligen samlas hos Nilo och planera resan till fjällen efter nyår. Snart är den första advent, vilket är otroligt mysigt. Sen lucia, som innebär lussebullar och pepparkakor (helts mosade i obo'y). Den 9:de december ska jag och Chrille till Cirkus och se den stora mannen peter Lemarc uppträda. Om en månad och fyra dagar är det den stora dagen julafton, och strax efter det fyller jag år. Sen blir det nyår med trevligt folk förhoppningsvis. I januari ska utlandsresan förhoppningsvis planeras, och även den 2:a februari har jag och Lolle stora planer. Och någonstans där emellan ska alltså resan till fjällen bli av, vilket jag ser mycket ifram emot. Så nu ska vi inte vara negativa utan det blir månader framöver med nästan bara roligheter. Så livet leker!

174938-23174938-24174938-26

19 november

Idag tog jag mig friheten att vara helt ledig, hade ioförsig bara en lektion så det var inte så mycket att missa - får man hoppas. Har bakat chokladmuffins med Chrille och tittat på alldeles för många vänner-avsnitt. Men det var himla skönt att skaffa sig en långhelg. Har dock inte bara slappat, diskat och lagat mat hade jag fått i uppgift. Men det får man väl stå ut med.

Fick ett samtal från Coop Extra idag, gick ner med mitt CV dit förra veckan och idag undrade dom om jag var intresserad att jobba på kvällar. Och självklart var jag det. Ska dit på torsdag och se vad det blir. Hoppas verkligen att jobbet blir mitt, men man vet ju aldrig. Med tanke på alla planer jag har för både vintern och sommarn nu så kommer jag aldrig ha råd utan ett extrajobb.

17 november

Igår var en sån där toppendag. Allt gick bra i skolan och det flöt helt enkelt bara på. Skoldagen kändes som en kort minut och alla var glada och trevliga. Men det var ju fredag. På kvällen träffade jag Chrille och vi tog det lugnt och badade och mös. Mycket behövligt. Somnade gott efter en ganska bra film. Idag gick vi upp vid 12 och skulle senare under dagen träffa en massa folk för att åka skridskor på Kungsträdgården där Sara jobbar som intruktör. Hon är helt galen på skridskor. Mathilda, Sara, David, Michelle och många mer var med. Det var väldigt mysigt med tanke på det till en början supersköna vädret. Vi satt och drack varm choklad/kaffe och jag köpte mig ett par lovikavantar. Senare gick dom och åt på Max och jag och Mathilda begav oss hemåt. Chrille och Lolle skulle vidare till Anexet för att titta på Kent. Snart ska jag träffa Amanda och bara ta det allmänt lugnt, väldigt skönt.

VI SKA TILL FJÄLLEN! Och jag längtar så mycket, det kommer bli toppen. Mathildas stuga uppe på ett berg nära Björnrike, det kan inte bli bättre. En massa trevligt folk, och det kommer bli så kul tror jag!

15 november

Den här veckan har inte varit lite härlig den. Har nog inte slutat efter två någon dag än så länge. Igår och idag slutade jag typ vid 09.40. Ha, det känns nästan lite för bra för att vara sant. Och folk säger att det är årskurs två som är den jobbiga? Igår träffade jag Amanda och gick en promenad med henne, senare på kvällen fikade jag med Linnéa, mycket trevligt. Kollade sen på dubbelavsnitt av underbara Grey's!

Har delat ut mitt CV till ett antal ställen nu i veckan, i desperation efter pengar. Man får hoppas att någon hör av sig, tänker inte jobba som telefonförsäljare igen i alla fall. Inga mer utskällningar eller arga människor för mig. Men jag måste säga att man förstår dom till viss del.

Jag, Mathilda och Sara har en grymt rolig plan på gång. Om det blir av kommer det det tillslut visa sig vad det är. Ikväll ska jag träffa min underbara myspelle <3

13 november

Var ute och gick en rejäl runda igår med Chrille och Rebecca, skönt att få frisk luft och lite regn i håret, ha! På vägen hem mötte vi William och Emelie som skulle till kvarnen, vi hängde på och satte oss och fikade ett tag.

Jag förstår inte hur odisciplinerad man kan vara, hur svårt kan det vara? Visst, om du är själv så gör vad du vill. Men när andra människor är med får man tänkta ett steg framåt. Lite respekt mot andra människor skulle faktikst uppskattas.

12 november

Helgen var väldigt lugn för min del, gjorde inte mycket anstängande om jag ska vara ärlig. Tog det lugnt och kollade på film med Chrille i fredags, vi såg på Nina Frisk, en väldigt speciell film. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den. På lördag morgon åkte jag och Malin till stan för att kolla runt lite. Köpte bland annat ett jättefint armband på någon skum affär på Fridhemsplan.

174938-22
Sen blev det inte så mycket mer shopping eftersom man är luspank. Vi hann väl vara där i ett par timmar, och vi han på den korta tiden se tre stycken kändisar. Jag såg dock bara en kändis + två bakhuvuden av kändisar eftersom jag är lite seg.

På kvällen blev det bowling för mig, Lolle, Maria, Chrille, Thiel och Dick. Inte gick det bra för mig, men kul var det. Efter bowlingen drog dom som kunde till kvarnen (alltså inte jag, Maria och Lolle). Vi andra gick hem till mig och drack te och åt gott. Efter några timmar mötte vi upp tre stupfulla grabbar som vi fick dras med på Sibylla. Men det var en rolig syn.

Ska strax hoppa i badet och senare ikväll träffa Amanda och gå ut och gå.

7 november

Igår fyllde William 19 år, grattis! Tog en fika på våningen igår med Chrille, Lolle, Linnéa och Emma. Muy divertido! Sen åkte vi upp en sväng till Gröndal för att titta på huset Chrille och hans familj bygger. Det kommer nog verkligen blir hur bra som helst.

Ska för tillfälligt slå mig ner här en stund för att hitta all slags information om Sydafrika. Det finns väldigt mycket överallt, var tvugen att ta en pause och göra något annat för en liten stund (har nog pluggat färdig för idag brukar det betyda).

Skoldagen har inte alls varit speciellt ansträngande. På spanskatimmen hade vi ingen lärare, men vi skulle skriva brev till folk i Spanien som hon hade kontakt med. Finns även en liten chans att vi på vårterminen får åka dit och bo hos en familj i en vecka kanske, och att sen en spanjor kommer och bor hos oss en vecka. Men det är inte alls säkert att det går.
Sen hade vi idrott, har haft det oerhört skönt de senaste 3 gångerna. Klassen håller på att sätta ihop en dans i smågrupper som de sen ska visa upp. Vilken jag redan gjort i ettan med Lea, Malin och hela gänget. Så min uppgift är typ att titta och ta det jävligt passivt, ha!

Ikväll ska jag möta upp Lolle och Chrille för att kolla på lokalen och se om det är någonting som passar oss. Får hoppas att det gör det, jag och Lolle är redan igång med planering. Som vanligt ganska många månader förtidigt. Men vadå, man måste ha koll på saker och ting.

Ps. Det roligaste man kan ägna sin lunch åt är att sitta och lyssna på Leas helsjuka historier, hon är verkligen en skum grabb.

174938-21174938-20

6 november

Klockan är inte riktigt fem och det är redan bäcksvart. Om man går ut är det säkert inte så mörkt, men här ifrån ser man inte ett smack. Lite trist, men det är ändå lite mysigt med hösten. Skickade just hem Sarah, vi har fikat och kollat på en film. Höll på att somna, är inte riktigt van med att gå upp klockan 07.30 än, men den rutinen får man nog in snart också. Håller på med ett jätteintresant tema i skolan, så det känns faktikst väldigt okej att gå upp.

Och jag menade verkligen det jag sa igår. <3
174938-19

5 november

Nu börjar allt igen. Efter en vecka med sjukt sköna mornar när man fått sova länge, och dagar utan en massa måsten vill jag inte tillbaka till skolan. Det hade varit helt okej med en eller två veckors lov till, men icke sa nicke. Har i alla fall haft ett toppenlov med mycket sömn. I lördags gick jag som sagt på halloweenfest hos Lolles farmor, mycket trevligt och mycket god mat. Sen åkte vi hem till Lolle och plockade då upp Chrille. Sen begav vi oss till Väsby där Yolanda och hennes vänner hade trevligt och festade lite. Även Lea, Flisa och Fanny hade hittat dit. En riktigt kul kväll var det och det behövdes. Ganska länge sen man partade med dom grabbarna, men alltid blir det lika kul. Senare på natten blev det en hamburgare på Sibylla, den satt bra!

Igår åkte jag hem till Sarah för att umgås och ha trevligt. Som vanligt lagade hon gudomlig mat och vi köpte fem gånger för mycket till efterrätt. Men gott var det. Började 10.00 och slutade 11.20 idag, så dagen var väl inte så tuff. Fick sällskap med mig efter skolan av Mathilda och Lolle. Kollade på en grym Beckfilm och Lolle somnade som vanligt. Nu sitter jag och väntar på maten. Ska strax hem till min prins <3

3 november

Det är vitt ute, eller kanske inte helvitt. Men snön har kommit lite sakta men säkert. Den är nog dock inte här för att stanna så länge eftersom det är plusgrader. Det mysigaste som finns är när det är helt vitt ute, på marken, på alla taken, träden och bara överallt. Jag måste säga att det är inte lika mysigt med sån här snö, som är här i några timmar och sen lämnar efter sig massa slask.

Har just varit i Arninge och handlat två par skor men Chrille, eftersom skorna jag köpte igår nog inte var dom rätta för minusgrader och is. Kunde ha tänkt ett steg längre, men det löste ju sig tillslut ändå.

Ikväll ska jag iväg till Lolles supercoola farmor på Halloweenmiddag. Förra året när jag var där så var maten på topp, jag åt som en jag vet inte vad. Det är säkert lika gott idag. Sen vet jag inte riktigt vad som ska göras. Kanske träffa Chrille och Thiel och umgås. Fira Thiel som fyllde 19 i torsdags. Vi får helt enkelt se.

Nu när man tittar ut så blir man bara ännu mer sugen på utlandsresan som vi planerar till nästa sommar. Åhh, va bruna vi ska bli och va kul det ska bli. Men som sagt, ingenting är bestämmt, så att ta ut något i förskott vore kanske dumt.

174938-16174938-17174938-18