Flera hundra år tillbaka

Om helgen är till för att vila upp sig så har jag antagligen inte förstått det ännu. Det har varit full rulle sedan fredags morgon, men alltid är väl det kul! Cafe Biscotti och Kinarestaurangen besöktes i fredags, två bra val tyckte jag, Dick och Michelle. Kvällen började sen hemma hos Michelle och flöt senare över till Frida där det dracks gott och skrattades. Även Våning Ett fick sig ett gott besök framåt natten, där musiken till och börja med var på botten och dansgolv röjdes upp för Mary och mig.

Jag och Lolle vaknade hos hennes farmor där hon nu i veckan framöver ska bo. Katterna behöver sin mat och blomorna sitt vatten. Denna lördagskväll skulle bestå av tjejmiddag, vilket vi alla sett fram emot. Det lagades god mat och pratet flödade. Senare under kvällen kom Thim, Dick och Wiman förbi och vi alla började röra oss in mot stan. Vad vi hamnade var dock någonting vi inte förväntat oss. Eftersom vi var ett så stort sällskap (Thim's tre killkompisar och Hanna med kompis hängde på) så var det svårt att hittat ett relativt billigt ställe med bord. Vi hamnade slutligen på sjätte tunnan! En medeltidsbar där seritörerna endast bar kläder med medeltidskaratär, man beställde mjöd som smakade pyton, det luktade trä i den dock ascharmiga lokalen och spelades speciell musik. Den var riktigt charmig, men absolut ett tillfälligt ställe då vi inte ville leka medeltiden hela kvällen. Vi begav oss då till Pub Movitz, ett riktigt mysigt ställe med skön musik och trevliga människor. Amanda slog på stort på sitt sätt, Frida gick lös med Grekland-shottar och Lolle och Maria tog en taxi tidigt eftersom de hade viktigare saker som väntade. Charm. Vid stängning tog vi sju pers en taxi till Vallentuna som kostade alldeles föt mycket, men det var otroligt värt det eftersom efterfesten väntade i Bällsta. Där samlades vi alla igen, och även Thiel dök då upp och festen fortsatte alldeles för länge. Vi må vara smått psykiskt sjuka - men kul har vi!





en månad kvar


Öppna ögonen och säg mig vad du ser.

Krav

Jag är trött. Jag vill sova. Jag är jättetrött. Jag har massor med viktiga (eller mindre viktiga) saker att göra. Jag vill sova och jag är trött.

1. Skriva klart mitt psykologiarbete
2. Plugga matte C, där jag ligger många mil efter
3. Skriva en naturkunskapsdel till på måndag
4. Finputsa och skriva ut projektarbetsuppgiften
5. Skriva önskelistan mamma tjatar om
6. Städa mitt rum, grundligt
7. Börja med min samhällskunskaps C-uppsats
8. Sova länge och bra.
9. Komma ihåg allting jag borde göra.

Berätta hur du mår

vi har försökt att fånga den andra, men aldrig nått ut
jag vill inte tänka framåt, men är livrädd för att fastna här
jag försöker träffa andra, men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt
det är dags att lägga på, men att stanna känns så rätt


All of these lines across my face

Jag står fast vid mitt hat mot kommunaltrafiken! Min karma visade sig ännu en gång igår då jag varken kom till eller från Helenelund. En eftermiddag full med rockband, spaghetti och köttfärssås och Emma gjorde mig dock på bättre humör. Påväg hem var destinationen Ekebyvägen eftersom jag skulle besöka Lolle där det spelades yatzy, jag vann typ alla gånger. Applåder! Denna morgon var för mig en stor chock, jag har nog fortfarande inte smällt vad som inträffade. Jag och Lolle hade gott om tid på morgonen! Det har i världshistorien aldrig hänt på en vardag. Vanligtvis hetsspringer vi med en strumpa och slitna själar påväg till skolan, men inte idag inte. Vi hann TVÅ parti yatzy och frukost. Jag förstår inte.. Självklart ska någonting annat då förstöra morgonen som denna dag självklart var bussarna - vilket resulterade i att vi liftade. Med whisky-röst och sommardäck bad vi för våra liv.

Annars har dagen varit fylld med fika på Biscotti (älska tonfisksalladen!), jobb och desperate housewifes med massa brudar. Nu ligger jag här, vet inte om jag ska skratta eller gråta? Lyssnar antagligen inte på den mest passande låten just nu.

det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten 
men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd
ingen känner mig så väl som du


Kanske den perfekta helgen

Jag har helt enkelt haft det alldeles för bra i helgen för att blogga. När man har det som roligast vill man inte sätta sig ner framför sin älskade dator och skriva ett blogginlägg, jag ber om ursäkt - men det är tyvärr min sanning.

Då fredagen började med all sin stress har jag fortsatt i den riktningen. Jag och Michelle anlände till Linnéa som äntligen alltså blivit myndig. Det dracks vin och pratades strunt. Det var jättetrevligt folk och glad stämning. Framåt midnattstiden hade jag äntligen bestämt mitt val för kvällen. Hade haft beslutsångest en längre tid, skulle jag följa med alla människor ut eller skulle jag åka hem till älskade Vallentuna och festa med Dick, Thiel, Wiman och folket? Ett otroligt svårt val. Tillslut kom jag underfund med att en människa fyller bara arton en gång i livet, och den gången är förthoppningsvis en bra gång. Så jag bestämde mig för att följa med till Hirsten Keller (som jag absolut inte kan stava till!). Amanda visade oss glada människor vägen och hetsade gång på gång att hon jobbat i närheten, sötnos. En riktigt lyckad kväll med ett tema på dans skulle jag säga, eftersom det var det övergripande vi gjorde. Och med två dansgolv, ett med techno och ett med svenska hits, var det otroligt svårt att välja. Detta resulterade i att Emma stod mellan dörrarna och dansade till båda, man kan konstatera att taktkänsla var någonting hon inte såg ut att ha trotts att hon då alltså hade det.


Konstigt nog var jag jättepigg då jag gick upp under lördagen för att jobba från 12.00 till 21.15. Blev helt ärligt chokad utav mig själv. Dagen flöt på bra och timmarna gick fort, fick även denna gång vara jour under några timmar - vilket jag faktikst börjat lära mig att tycka om. Efter jobbet var jag otroligt trött, tackade tyvärr nej till Alice tjejmiddag och åkte hem till Lolle för att titta på film och somnade sen tidigt och fort. Det behövde jag!

Till skillnad från andra söndagar har jag idag gått runt och haft lyckokänslor i hela kroppen! Vet absolut inte vad det beror på, men självklart ska man inte klaga. Tänker inte försöka skrämma bort dom om man säger så. Jag och Lolle bestämde oss i alla fall för att åka in till stan denna vackra söndag. Jag handlade ett mirakelpuder och sen bosatte vi oss på John Chris. Världens godaste pasta! Vi käkade ett par timmar och bar oss sen hem till Vallentuna där vi umgicks med Michelle och Emma. Och nu ligger jag i min säng, trött men ändå pigg. Kom precis hem ifrån Frida där vi har kollat på finalen i ensam mamma söker, druckigt te och ätit digestivekex.

Att bråka med Stockholm

Jag tänker absolut inte be om ursäkt för dålig uppdatering, för min enda anledning skulle kunna vara att jag har ett bättre liv. Det är den anledningen jag skulle vilja vara sann, dock har jag kanske blivit en gnutta mer patetisk då jag börjat hänga på ett nytt community som jag absolut inte nämner offentligt. Så roligt ska vi inte ha denna fredagseftermiddag.

En dag full av bråk, bråk med Stockholms älskade (se hatade) kommunaltrafik gör mig inte på världens bästa humör. Kylan som tränger långt upp i hjärnan gör heller inte denna dag till en toppendag hittils. Michelle trodde på fullaste allvar att jag skulle äta upp henne, vilket jag i o för sig kan se hända. Jag förstår hennes rädsla. Därför åkte vi till Subway i Upplandsväsby och blev mätta på det sättet i stället. I efterhand så kanske det var något bättre!

Denna dag är en stor dag, Linnéa har äntligen fyllt 18 år (tror seriöst att det bara är jag kvar nu?). Grattis älskade vän <3 Eftersom detta inträffat ska det också firas. Ikväll åker vi till Danderyd och möter födeseldagsbarnet och alla hennes vänner från klassen och utifrån för en så kallad förfest. Det kommer sluta med utgång för deras skull och vi får se hur fredagskvällen slutar för mig då jag absolut inte kan bestämma mig för vad jag vill. Förhoppninsvis på något trevligt sätt!

I morgon ska jag jobba från 12.00 - 21.15, kommer bli tufft! Men jag har gjort det förr och lever än idag. Senare på kvällen ska jag upp till Alice på tjejmiddag. Då jag som sagt missar middagen pågrund av arbetstider får jag nöja mig med att bara umgås. Det blir hörhoppningsvis jättetrevligt, och något lugnar än förra lördagen hemma hos Sara!



Och måndagen är kommen

Ett försök till en ledig dag i morgon gick otroligt dåligt för oss alla. Vi kan i alla fall säga att vi försökte. Idag var en sån dag jag inte riktigt kan sätta finger på. Jag vet inte om den varit bra eller inte. Eftersom jag beställt studentmössa och det verkar ordna sig med studentflaket så känner jag mig dock något lättad. Denna dag var på något sett lite speciell, tror att det var år sedan jag var hemma själv en hel dag (se. efter skolan) för att göra absolut ingenting. Idag var en sådan dag. Jag har inte bestämmt mig vad jag tycker om det än, kan se att det kanske kan vara ganska skönt i alla fall.

Amanda har hettsat om kryssning. Jag är otroligt på den idén. Vi släppte ganska fort tanken på en nyårskryssning då priserna var skyhöga på många ställen. Efter en lång tids letande efter datum och priser gav jag tillslut upp och slog en plingeling till Mamut och Yolanka. Vilken genial idé jag fick, anser jag såhär i efterhand. Nu verkar det bli någonting av det här då dessa flickor också hade tänkt bege sig. Det verkar bli en sammanslagning i januari, vilket jag ser mycket fram emot. Varför inte Galaxy till Åbo den 27 januari med gott folk?


Efter tolv, igen.

Ibland får man känna såhär. Det kan ibland vara viktigt och bra för sig själv. Det är en stor skillnad på att känna/tänka och agera som man känner. Det är väl ändå det som räknas? Eller får man verkligen det? Jag ser mig själv, lite längre fram i framtiden, vara en sådan människa jag vill vara. Självständig. Glad. Positiv. Framåtriktad. Målmedveten. Stark. Jag antar att det kommer en sådan dag. Kanske måste jag gå igenom det här för att det ska inträffa, kanske inte. I nuet känns det i alla fall inte rättvist. Jag hoppas kunna titta tillbaka på denna period i livet och känna att jag faktiskt tog igenom mig allting. För jag vet att jag kan om jag vill.

Jag har otroligt höga krav på min egna moral, däremot måste jag inse att andra människor kan göra misstag.

En, vad jag trodde, pokerkväll hos Sara ikväll. Med mitt sprängande huvud knatade vi oss dit i hopp om något ganska lugnt. Med tanke på vad vi förväntat oss var det otroligt mycket folk. Succesivt (stavning?) fylldes huset av massor med människor, de slutade aldrig komma fler. Tråkigt nog var humöret inte på topp så vi begav oss hem till Michelle för sex and the city, kändes som ett mycket bättre val en dag som denna. Nu vill jag somna för att i morgon gå upp och jobba.

Back-fat.



Hej högerben. Hej vänsterben. Har ni träfftas?

Och så var det lördag igen

Gårdagen startade med en chock, en ganska stor sådan som jag och Michelle dock tillslut kom över. När Täby C kändes otroligt lockande gick vi senare dit och spenderade alldeles för mycket pengar. Jag har handlat sjukt mycket fint och likaså Michelle. No sex and the suburbs, it feelt good. Vi mötte upp Amanda som var en trött nisse som vanligt. Väl hemma somnade hon till härlig dunkande musik medan jag fick Michelle att se hundra gånger rikare ut, med hennes nya outfit och lockar i hela håret. It tjejen. However, käkade jag mina underbara kräftor och börjde sen strya upp mig själv till något ganska så snyggt. Amanda väcktes och vi begav oss till Michelle, även Lolle kom dit. Där började vinet, som aldrig tog slut. Frida dök upp hon också.

Till en början var allt mycket trevligt, allt var frid och fröjd. Vi bestämmde oss för Våningen och även det var trevligt. Thiel och Wiman smet förbi senare dom också, jag har ingen aning om var dom senare tog vägen. Efter lite ilska fick Michelle den dumma idén att shotta tequila med mig. När hon generöst gav mig två och tog en halv själv, så tror jag inte att hon ville mig väl. Kvällen slutade på M&Gs badrumsgolv med ett jack i huvudet. Idag är mitt hår numera rött då det gör för ont för att duscha, vad jag tror. Mot all förmodan fick jag Michelle portad från M&G, fast hon kämpade ganska bra med den biten själv. Även Amanda är ovälkommen där. Michelle har grova attitydsproblem och Amanda är full, själv blödde jag bara i huvudet. Jag var helt nykter, och fett trevlig.





Lilla fågel blå

Kom tillbaks, den här världen är så underbar
Kom tillbaks, hela världen var så underbar


Och jag vill börja leva, börja leva på riktigt. Äntligen bryta mig loss från alla krav och bestämande ord. Denna helg har varit en av de bästa i mina liv. Jag vet inte riktigt anledningen till varför. Kanske för att jag för en gång skull riktigt kunnat slappna av och roa mig på riktigt? Kanske för att jag känner att jag återvunnit en tidigare förlorad vän? Kanske för att de flesta av de människor jag verkligen tycker om har varit samlade på en och samma plats?

Egentligen spelar det mig ingen roll varför, jag ska inte ifrågasätta varför jag mår bra. Jag har all rätt att göra det. Att älska livet, det är någonting jag börjar göra och ska fortsätta med. 

12 november

Denna morgon började med ett försök att få Michelle i liv. Det gick till en början mindre bra, men utvecklades senare till någonting jag mer än väl kunde. Att vi kom något försent gjorde oss inte så mycket, vi var glada ändå. Eftersom skolan inte gav oss så mycket, med tanke på att vi inte hade någonting att göra så begav vi oss hem till mig för sex and the city. Ett otroligt lyckat val.

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt, då jag skulle ha fikat med Linnéa. Vi fick även med oss Michelle och Amanda, och efter en pizza satte vi oss glatt på Våning Ett. På något konstigt vänster försökte vi komma på ord som vi inte kunde. Med Linnéas otroligt konstiga förslag blev det ett roligt samtalsämne.



För att snart bege mig tillbaka till matten så känns det otroligt bra. Med mitt lönebesked i närheten kan ingenting just nu bli fel. På fredag ska jag ta mig en tripp till Täby C med Amanda för en enorm shoppingrunda. Jag längtar redan! Senare under veckan hoppas jag återigen på dans.

11 november

På grund av dålig sömn av en ständigt låtande telefon fick jag in i det sista fnatt. Jag stängde kärleksfullt (se otroligt irriterat) av min älskade mobil och det resulterade i att jag försov mig. För mig är det självfallet att ett alarm ska ringa trotts att luren är avstängd, men tydligen inte. Där har vi min karma ännu en gång, tack du där uppe.

Gårdagen ställde mig många frågor. Det handlar tyvärr om den otroligt dåliga tidpunkten och den otroligt dåliga människan som tyvärr fortfarande lever. Att jag en dag kommer vara säker på det motsatta vet jag kommer att inträffa, men jag ska fatta beslutet i nuläget. Det slutade med att jag och Michelle gav upp och istället lagade den underbara aubergineröran, som vi nu förklarat för Sara är otroligt god. Vi fick även i oss en hel del ostbågar. Senare under kvällen träffade jag Lolle för en promenad som var väldigt mysig, trotts sökandet efter en plats utan den otroliga stormen kom vi fram till mycket logiskt tänkande.

Idag ska jag gå i skolan till antagligen halv fem, jag funderar starkt på att besöka den frivilliga matte-timmen.  Men ändå känns ett bad så otroligt mycket mer lockande. Under kvällen ska jag träffa Linnéa och spy galla, jag antar att hon kommer ge en ungefär likadan respons.

10 november

Manamanamana! Hej Michelle, Maria n, Lolle, Linnéa, Emma, Amanda och Yolanda.

9 november

Jag har med fullaste allvar trott att jag kommer att avlida under denna söndag, och att jag inte gjort det ännu gör mig ganska lättad. Gårdagen var lika galen och rolig som i fredags. Att jag besöker m&g två dagar i rad gör mig till en egentligen ganska patetisk människa. Kan dock glädja mig åt att Michelle, Maria, Lolle, Dick & Thiel är på samma spår som mig, jag är alltså inte ensam om detta tragiska betéende.

Som sagt tog stora staden emot under gårdagen då vi alla kände en motbjudande känsla till komunaltrafik, i ärlighetens namn så var det nog den enorma dragningen till m&g som spelade ett spel med oss alla. Jag, Michelle, Lolle, Maria och Amanda bosätter oss hemma hos Michelle med en flaska martini bianco och en vinbox och kvällen slutade på samma ställe - för visst måste alla hetsa om efterfest. I mellan förfesten och efterfesten besökte vi alltså m&g. Kvällen innehöll en massa dans och skratt och var mer en godkänd. Julia, Sandra, Dick, Thiel, Tove, Camilla, Viktoria, Mimmi hade också hittat sin plats där och var mer en välkomna för min skull. Jag måste säga att slutet av kvällen var något oväntat, folk var som galna. Och jag fick mig ett eget lite psykbryt där också, som Michelle effektivt fick lösa. Det är en otroligt tur att jag har henne, då hon kan sätta mig på plats när jag far iväg. Dock har vi kommit överens att hon inte får kalla mig vad som helst, känns rättvist.

Du gör det så otroligt lätt för mig!

7 november

Och hej och hå vad det går. Lyckligtvis blev det en hel del dansande igår, och en otroligt trevlig kväll även fast Yolanda blev rädd och vägrade dyka upp. Jag, Michelle, Dick och Wiman började med en del vin & martini bianco och begav oss sen framåt natten till Våning Ett dit även Lolle också kom. Efter mycket sång och dans och skrattade var det m&g som var nästa stopp. Där träffade vi Maria, Theil, Emelie Javerlind, Mimmi och lite folk från jobbet. Likaså där blev det mycket dans och jag fick äntligen dansa av mig - på riktigt. När lamporna började tändas begav vi oss hem, lite samtal från fulla jobbarkompisar och en killkompis vid min sida var inte den bästa kombinationen.

Det verkar bli en del festande ikväll också, Yolanda hetsade om förfest hos David och sen Ace. Amanda ska vara vid min sida likaså, vi får helt enkelt se vad som händer.

Nu sitter jag och kan verkligen inte bestämma mig, jag har riktig beslutsångest. Ska jag hoppa in i ett lååång bad eller följa med till täby c?

7 november

Och äntligen är det fredag, och en riktigt bra sådan också. Matteprovet och redovisningen gick galant och det var riktigt trevligt där denna dag måste jag säga. Bortsett från knasigheter och otroligt konstiga åksikter vill säga. Jag, Maria och Michelle gick till fiket för att uppdatera varandra, och tro mig - roligheterna tar aldrig slut. I väntan på att Dick skulle dyka upp har vi ätit den fortfarande lika goda tonfisksalladen och druckigt cola/apelsinjuice. Seg som Dick är har han ännu inte anländigt till oss, men han väntas nog snarast vara här.

Kvällen består av två delade meningar. Antingen ostbågar, Michelle, sex and the city och mys. Eller vin, sex and the city, Michelle, ett försök på m&g och i detta fall mycket dans. Vi får helt enkelt se vart världen vänder oss. Eftersom jag ska in till stora staden med bland annat Amanda, Yolanda och kanske Michelle i morgon så kanske en lugn kväll passar mig. Tror dock inte jag kommer hålla det då jag bara vill dansa gärnet.

Under dagen i morgon ska jag till täby C och inhandla en farsdagspresent och forthoppningsvis något annat saftigt. Sen på söndag ska jag jobba från fyra till stängning.


5 november

Considering vad som hände i helgen har veckan flytit på as bra! Jag har lyckats knalla mig till skolan och haft otroligt roligt i kära Vallentuna gymnasium. Under måndagen skapade jag och Michelle den fantastiska aubergineröran som vi kärleksfullt (se hets) åt framför sex and the city. Senare under kvällen kom Amanda förbi och vi tog en fika (!?) på Våning Ett. Det höll i sig ett tag. Jag begav mig hem och sov otroligt gott, samt hetsringde Michelle och vise versa.

Gårdagen bjöd på glad-listor och skratt, samt fusk inom vändtia, någonting som jag helt inte pratar om. Michelle fuskade. Jag begav mig hem till Linnéa som var hemma själv i kära Danderyd. Lax & torttillas gjorde oss mätta. Emma kom förbi och allt var frid och fröjd. Mina Ipod-snäckor gav upp och det resulterade i en tyst bussresa hem. Jag väckte Michelle som försökte bli snyggare genom sömn, och hon vägrade öppna när jag sparsamt ringde på dörrklockan. Tillslut öppnade någonting som inte alls var så charmigt som hon kanske hade hoppats på. Desperate Housewifes är bra, det konstaterade vi. Jag gick förbi Sofie och Bullen en snabbis, som flyttat 100 meter ifrån mig. Man ser mitt hus från deras balkong. Thiel var där och jag fick min älskade kamera.

Idag har jag blivigt väckt av Michelle fyra gånger, plus sms:ad av nästintill hela världen. Michelle måste sluta fråga mig om råd när jag inte är vaken, jag kan lura i henne vad jag vill. Jag åt och hoppade i duschen och sen kom hon hit. Vi har hetspluggat matte och hittat en as bra låt.



I'm like freaking magic, i'm the abracadabra,
i'm the pooff in his life and i'm gonna go and pooff somewhere else.

The sad part is that he's just stuck beeing him,
and why would you wanna be him when you can be me?


2 november

Jag vill inte blogga. Jag vill skriva allt jag känner, men jag har absolut ingen lust att andra ska läsa det. Jag vill inte!