mitt nya liv som anorektiker

Hör och häpna! Idag har kalorier bränts, så upp emot skyarna. Ett löpband, en massa läskiga enorma bli-starkare-maskiner och en simbassäng har redan gett mig slimmad kropp. Jodu, det kan jag lova. Känner det redan. Inte nog med det! En långpromenad till mamma Wormbs för att få se min blivande soffa blev också av. Där värkte benen vill jag lova. Och! Intag utav bara nyttiga saker (se! ej chips, choklad, ostbågar eller negerbollar).

När bilen i lördags togdog mitt på Coops parkering gav jag minnsan sambon ett gott skratt.

- "Nu gör vi såhär, vi går ut.."
- "Aha, okej...?"
- "Så stänger vi dörrarna. Lås!"
- "Va?"
- "Ja, lås dörrarna. Och sen låser vi upp igen och startar om bilen. Då ska den ju funka. Då har vi ju startat om den. Du vet.. allt tekniskt funkar om man startar om den".
- "Hm...?!"

..
.det gick dock bättre när systrarna Wormbs använde startkablarna. Jag ska nog inte ha bil. Eller körkort. Eller bil. Eller körkort.

but i see you truuuuuue cooolors shinig true, i see your truuuue cooolors and thaaaats why i loooove you so don't be aaaafraid to let them shoooow, you truuuuuuuuuuuue cooooolooooors, truuue cooolors are beaaaautiful like a raaainbow

Mary hade styrt upp en riktigt sån där tjejig tjejkväll! Lite mysmiddag och sedan en drink på Tegel fick bli starten. Sen blev det sex and the city för hela slanten. Ledsen att säga det damer, men filmen var sådär. Michael Patrick King verkar ha tappat gnistan (ohh, skrev jag verkligen det där?). Hade däremot väldigt väldigt väldigt mysigt och trevligt med alla goa' och glada och fina och bästa vänner som var med. Kvällen fick dock ett tidigt slut för mig. Plikten kallar tidigt i morgon. Coop, here I come.


so you go play batman, and i will be in love with this movie

En kväll med Michelle fylld med med filosofi och tankar om livet vägar. Och lite desperate housewifes.


igår satt vi i solen tills det blev mörkt


jag älskar att alicia keys är bakrundsmusiken på tv3

Så emellan gårdagens elvatimmarsjobb och dagens trettonochenhalvtimmarsjobb hann vi trycka in en studentskiva. Eftersom min vänner små verkar ingå i en packt att antingen gå om eller hoppa av helt så blir det även i år att fira studenter. Däreför begav vi oss alltså igår till Helenes krog på Söder där tv-spelstemat var hett. Hm. Trots en tidig kväll vill jag be er att förstå mig då jag går och lägger mig nu. Nu. Nu. Nu!


hopp för livet

Mitt liv vände totalt idag. Ett speciellt samtal gjorde hela min dag, mitt liv känns återigen värt att leva. Nya spännande äventyr väntar förhoppningsvis i min framtid. Hade några otroligt mysiga timmar med mickeyboy där vi spelade kort och grät till vackra youtubeklipp. Snyft. Vackert, vackert, vackert. Senare under kvällen mötte jag upp Michelle och åt mig proppmätt på sushi ute i solen. Eller som sagt, fuskshushi. Har däremot vågat mig på både tonfisk, lax och sjögräsrullar numera. Kaatjing! Vi besökte sedan min syster Malin där tre parti buzz spelades. Alla vann varsin gång, rättvist! Så där slutade vi. Nu tänkte jag bädda ner mig framför sex and the city och le åt verkligheten.

jag vet inte varför jag skriver så mycket om mat. väldigt onödigt och otroligt ointressant. fast jag gör det ändå. och ni får helt enkelt stå ut med det. goda middagar är värda att nämna. i detalj!

Numera har jag krut i röven. Det är speedo gonzales ni har att göra med, definitivt! Varför välja mellan två alternativ när man kan göra allt på en gång? Är man rik så är man. Taxi Stockholm har under kvällen blivit min bästa vän. Fy skäms!

Mina kockkunskaper blev under kvällen rätt medelmåttiga. Hos Lea bjöds det på förätt, aptitretare, kalla det var du vill. Försökte mig just på att föklara vad detta var, men deleteknappen blev till användning. Sjukt gott vill jag lova! Innehöll philadelfiaost, soltorkade tomare och dill. Så mycket hängde jag med på. Sen grillades det kyckling, champinjoner och halloumi som serverades till en asgod sallad. Och inte nog med det! Hör och häpna. Två efterrätter! En egengjord marängtårta med jordgubbar, kiwi, physalis, passionsfrukt och gudarna vet vad. Och jordgubbar doppade i smält choklad. Jag är mållös! Riktigt, riktigt, riktigt god mat och en lika trevlig kväll. Tack! När mörkret svepte in begav jag mig till Julia i Täby Kyrkby där hennes och hennes vän Marias födelsedagar firades. Och åh vad jag blir glad av den bruden. Hon är verkligen helt underbar! Där fick dock kameran ligga i väskan på grund utav batteritorsk, men bjuder på några bilder ifrån middagen hos Lea.










ljuuuvligt

Så igår hade vi återigen en anledning till att äta middag och dricka gott. Amanda var välkomnad hem och blir snart återigen väldigt saknad när hon sätter sina fötter i ett nytt spännande land. Så som sagt, mästerkocken, jag själv då, lagade kycklingfiléer fyllda med mozzarella, soltorkade tomater, vitlök och basilika. Till det det perfekta riset, mängder utav rödvinssås och champisar á la mig själv. Och ja, jag är väldigt självkär i detta nu. Funderar starkt på en framtid som kock! Anyway, kvällen var otroligt trevlig och mysig. Kan det bli något annat när man har alla favortier runt omkring sig.

Morgonen blev däremot något plågsammare. Hasade mig upp relativt tidigt och begav mig till fiket för sex timmars tänkt jobb. Någon högre makt där uppe i skyn var på min sida då inte en jävel hade lust att hänga på Café Biscotti en solig dag som denna, och bland dom var jag definitivt inräknad. Runt två frågade jag i den ekande lokalen om jag verkligen behövdes. Och nej, överflödig personal är inget ekonomiskt. Så istället mötte jag upp Micke och co och har sedan dess suttit ute i solen och blivit totalt grillad. Och Gud vad jag älskar sommaren! För ja, idag förklarade jag inte bara vår, utan nu mina vänner, nu är det ta mig fan sommar. 

Kvällen är för mig ännu oklar. Antingen beger jag mig till Julia med vänner för att fira hennes tjugotvå fyllda år. Eller så var ett annat alternativ att besöka Lea ute på vischan för att grilla. Just nu känner jag mig bara bara som en grillad tomat med solsting. Och en sån vill gömma sig från allt som har med ljus att göra.














kristi himmelsfärd

Kvällen har jag spenderat i Danderyd hos älskade Linnéa som är hemkommen ifrån buseman, bananeböj, kämpebra-landet (se Norge). Hennes ex och framtida flickvän Emma hängde med som efterslänt, trots att vi inte ville. Eller jo, hon smälte jordgubbarna asbra, "men vaaafan, skynda då!". Plus att vi åt asgod kyckling med kantarellsås och drack både vin och martini bianco till det. Amanda dök förbi och blev bländad utav blixten från min kamera och hade motsatt reaktion från alla mina tidigare testkaniner och brast ut efter sisådär en timme att hennes nya hobby var fotografering.








bullkalas

Idag blev min kära syster tjugotvå år. Alltså född för tjugåtvå år sedan, fredagen den trettonde. Idag var det därför bullkalas hemma hos henne där det bjöds på en massa gott, vilket fick bli min frukost, sådär runt ett - halv två. Kladdkaksmuffins, nutellakakor och hallontårta är en perfekt start på dagen såhär en torsdag.


-

Återigen har dagen spenderas med att förbanna både gäster och kunder. Jag hatar folk som pratar för högt. Jag hatar verkligen folk som pratar för lågt, jag menar, gör dig förstådd vuxna människa. Jag hatar folk som är fula. Jag hatar folk som är för glada. Det bara kokar i mig utav hat när folk inte förstår, inte fattar ett skit. Och ja, jag har haft en förjävlig trettonochenhalvtimmas arbetsdag och har helst av allt velat gråta i alla jobbiga situationer. Eller vänta, ta bort jobbiga och understryk alla. Alla. Alla. Alla. Charlie, Allan och Jake kanske däremot ger denna onsdag ett värdigt slut.

den tionde

Igår var en sån där jobbig dag igen. Jag bara flängde runt till allt och alla och bosatte mig ingenstans. Efter jobbet hade jag möte med butikschefen där vi försökte lösa min livskris. Hm. Det gick sådär. Anyway, efter det trippade jag till Mary och mös i soffan tills Michelle tvingade ner mig till henne. Hon fuskjobbade på Tre Kronor där hon fick betalt i alkohol. Hm igen. Där tröttnade jag tillslut också så vi begav oss till Lolle som egentligen borde städat, men alltså inte gjorde det. Där somnade jag utan tandborste och smink. Så... idag har jag luktat illa i munnen.

Denna vecka gör mig stressad upp över öronen, för ja, självklart ska allt hända på samma gång. Samtidigt som jag jobbar hela helgen ska jag hinna träffa Linnéa som kommer hem ifrån Norge i morgon och åker på söndag. Amanda kommer hem ikväll från Spanien och åker igen på lördag. Julia fyller tjugotvå på fredag vilket självklart måste firas. Min kära syster Malin fyller likså hon tjugotvå på torsdag vilket självklart också måste firas. Det pratas om tegel i morgonkväll. Och ett möte med livscoachen är inplanerat. Näääär? Huuuur? Vaaaar? Det bästa är att inget vet någonting.

Michelle nämnde även att någon inom snar framtid kommer ta sönder min kamera, med flit. Speciellt när man smygzoomar, hihi.


paparazzi

Igår gjorde jag definitivt rumpavtryck i soffan, definitivt! Det blev en kväll fylld med Ben & Jerry's, Föräldrafällan och Wallander. Jag klagade inte. Det gjorde jag däremot denna morgon, när jag hasade mig upp en söndag klockan sju (okej, där ljög jag, fem över halv åtta) för att rulla ner till Cooperationen. Det borde förbjudas.

Handlade massa god mat och Julia kom förbi framåt kvällsvisten för en middag. En vegetarisk sådan, quorn och grejer. Damen drack lite kaffe och vi satt och kacklade och kedjerökte tills hon hoppade på cykeln och trampade hemåt. Tappert! Stackarn blir massfotograferad utav mig som fortfarande leker med kameran men fortfarande förstår nada. Qué? Har i alla fall ett otroligt vackert motiv att fota. Däremot tröttnade hon efter ett tag och på slutet är posen nedan standard.


god mat och vin






konsten att lyxa till det på en torsdag

Wooow! Okej, ögonbrynsfärgen blev verkligen svart. Dödssvart. Det gör nästan ont i ögonen vill jag lova. Förhoppningsvis är denna hemmafärgning lika värdelös som de andra, så färgen lär ju inom snar framtid vara putsveck! Däremot har mitt lilla minispa resulterat i babylen hud, somriga naglar och återstabiliserat hår. Har däremot bestämt mig för att återigen bli brunhårig då jag inte alls trivs i denna mongofärgen som ska likna blont då jag är gråhårig de första centimetrerna utav håret. Läcker är rätt ord för mig!

I morgon kanske det ska bli inhandling utav en systemkamera. Mycket efterlängtat och välspenderade pengar. Det sistanämnda vet jag inte om det stämmer, speciellt då alla pengarna egentligen borde gå till tapeter, möbler och möjligtvis lite tallrikar. Men wtf, en systemkamera, det är grejer det. Dagen har annars spenderats hos Michelle där lyxmiddag har ätits. Potatisgratäng, gjord från scratch (haha, stavning?) och sedan fläskytterfilé och karl-johansås till det. En helt vanlig torsdag! Inte illa där. I morgon ser planen ut att efter jobbet träffa Julia och dricka vin i hennes lilla stuga.

vecka sjutton? arton? var är vi?

Och jag är på fötter igen. Eller i alla fall någorlunda. Bestämde mig för att börja försiktigt och köpte en ny fin väska, rensade min plånbok och fick användning för kalendern som senaste månaderna samlat damm. Struktur, planering och ordning mår jag alltid bra utav. Min livskris, den allvarliga, har jag ännu inte löst. Har lagt upp en del planer och jag och livscoachen skrev även en lista. Jag älskar listor. Numera hittar ni marre-psykbrytlistan i hennes egen kalendern (det låter ganska roligt, men det är verkligen hemskt), där det står saker som ska bort och även läggas till. I tre olika steg. Ett deppressingte med små söta meddelanden ska även inom snar framtid inhandlas. Det kanske blir ett lyckligt slut för mig också.

Utöver det har jag mestadels hjälp Michelle och Doris att flytta. Om sanningen ska fram stånkade och stönade jag mest och hjälpte inte till mycket alls. Agerade moralsupport och tog en och annan flyttkartong dock. Alltid något! Fick däremot världens längtankänslor nu när vi höll på, den sextonde augusti är det min tur. Och då jävlar ska det renoveras och bli fint!

- "och så har vi då endorfinerna. hur går det där?"
- "?"
- "ja, först och främst är det då träning som gör så att kroppen utsöndrar endorfiner."
- "okej.. ja, jag går ju till jobbet. annars.. ja, nej.."
- "sen är det då pipp? hur ser det ut på den fronten?"
- "men va..? ja, det går väl bra.. hur går det själv liksom?"
- "torrt! helt torrt! japp. varför tror du jag tränar så mycket?! annars hade jag gått under. på riktigt. helt torrt. japp. snustorrt!"
- "haha.. allright!"

nooobody saaaaaid it waas easy, no one eveeer said it woooould be thaat haaard, i'm goooing baaack to the staaaart!

Ben & Jerrys Brownie är för kvällen min Gud. Och tro mig, för tillfället dyrkar jag min Gud. Alahe Ahbar! Med Celine Dion i högtalarna ligger jag fortfarande under en gosig filt i soffan och tycker så otroligt synd om mig själv. Inte ens two and a half men kan göra mig glad. Och längtat till söndagswallander hade jag också gjort, självklart ska det vara något annat skit på 4an just ikväll. Jag har haft en sådan otrolig livsångest de senaste dagarna. Panik upp över öronen. Har inte vetat vad jag ska ta mig till. Till slut gick det för långt! Så efter många om och men har jag äntligen skaffat mig en livscoach som ska hjälpa mig att styra upp ett och annat. Första mötet blir på tisdag, tack Lea. Eftersom det var cirka ett år sedan jag pluggade psykologi kommer närmsta meningen möjligtvis vara oförstående, men. Har kommit fram till att min självbild (eller nått) inte stämmer med verkligheten. Okej, helt onödigt att köra med dessa termer. Jag är helt enkelt inte den jag vill vara. Jag gör saker som jag egentligen inte vill göra. Jag betér mig helt enkelt inte som jag vill beté mig.

Stackars mig. Plutte-Maria då. Men som sagt, min livscoach säger att jag får bädda ner mig med glass och sorgliga låtar i två dagar. Sen ska vi laga mig.