on the radio


playstation

Igår fyllde käre Viktor Wiman 21 år. Grattis igen! (efter gårdagen vet jag att du läser min blogg) Det skulle såklart firas. Kvällen för min del såg ganska lika ut de andra helgerna. Lämnade inte Vallentuna och fick mig en mycket trevlig kväll. Lite spårat under slutet på efterfesten, kände att det var dags att börja dra sig hemåt när alla insidenter inträffade. Men allt som allt var kvällen lyckad! Under kvällen ska nästan alla mina vänner (har faktikst några fler än bara er) in mot Storstockholm för att fira Frida's bror Tony. Kände att det var dags att stanna hemma eftersom jag jobbar i morgon och har kommit underfund med att en kväll gott och väl räcker. Om man inte som Linnéa ska få ont i lederna vid 18-årsålder. Så min kväll tänkte jag spedera framför play station tre där jag och syster under dagen inhandlade gta 4. Jag har redan gett detta hemska spel ett försök men förstod då inte så mycket. Funderar att slå en plingeling till Wiman för lite tipps. Grattis igen!


puss


tegelbruket

Tegelbruket blev under gårkvällen invigt. Och med glädje må jag säga. Det var mycket trevligt, speciellt dansgolvet med musik jag dör för. Eller inte riktigt så, men jag hoppar ständigt högt. Kvällen började hemma hos Amanda där det dracks lite vin, och sen begav vi oss till tåget. Men då utan Amanda som valde att äta mackor med sin syster istället. Stället var fullt av människor, träffade lite jobbarkompisar som var lite på lyset dom också. Det blev lite missöden vid baren då jag hade svårigheter med att säga rätt. Rom och Cola och Redbull Vodka är inte samma sak. Vilket gjorde mig besviken i några sekunder tills jag plötsligt kom på att Redbull Vodka smakar bra det också.

Vid stängning ringde vi efter taxi och fick oss sedan en trevligt resa. Eftersom magen skrek så begav vi oss till evighetsmacken i Roslags Näsby, där taxametern steg när vi handlade våran nattmat. Dyrt blev det, men det var så värt. Vi försökte bjuda taxichauffören på mat, men han tackade trevligt nej. To bad! I stundens hetta glömde jag mitt bankomatkort i chippet. Men detta löste sig och mamma ska ta en sväng förbi macken mot Vallentuna, eftersom den andra pinsamt nog var obemmanad.

När jag och Lolle kom hem i natt så tyckte vi att vi var otroligt tysta. Det lät som att vi två var en människa. Men då tydligen bara i våra öron. Vi somnades skedandes med Ipoden i öronen. En mycket lyckad kväll.

Ska alldeles strax bege mig till jobbet för att göra lite nytta. Vet dock ej om jag kan bidra med så mycket, men vi får hoppas på det bästa. Sen tänkte jag isolera mig för en kväll med two and a half men. Som jag har längtat.

lördag

Okej! Världens äckligaste sak hände just.. Jag borstade tänderna och precis efter åt jag en av mormors cola-kakor (förlåt louise), och vet ni vad det smakade? Det var helt sjukt. Det smakade verkligen kinamat. Usch!

nära döden

Jag vet inte riktigt vad som hände under gårkvällen. Jag sjönk in i en djup dal och kom aldrig riktigt upp. Att vi äntligen bytt vin kanske har någonting med saken att göra? Eftersom jag inte var den enda som hoppade några steg upp. Mary var även hon ute på hal is. På tal om det så höll jag seriöst på att dö ett flertal gånger under kvällen, isen i Sverige borde utrotas. Kör mer bil och bidra till ett varmare klimat. Eller något! Alkohol, klackskor och isen kan jag i alla fall konstatera inte var den bästa kombinationen. Vilket jag självklart visste innan jag begav mig ut, men trotsade ändå som ett barn att ha på mig dessa skor. Suck! Det var därför bra att man hade någon att hålla armkrock med under vängen hem.

Dagen igår bestod endast av jobb. Men då jobb i spelet som var väldigt roligt. Tiden går så otroligt fort där, helt ärligt ville jag typ ner och börja jobba igen på min lunch. Måste säga att jag och Mimmi äger spelet, och springer inte in i varandra alltför många gånger under tiden vi trängs där. Men som sagt.. det mesta är roligt när det är nytt. Vid halv åtta begav jag mig hemåt, fick då fotmassage av mamí eftersom jag stått i sju timmar i streck. Det kändes! Jag käkade och tog en lång dusch, hade sedan klädångest och fick ett minipsykbryt som tur var försvann fort. Sen begav jag mig till Mary där redan Lolle, Carro, Amanda och Michelle befann sig. Detta var då första gången jag höll på att avlida på grund av isen. Där drack vi Chardonnay vin (väldigt viktigt! vi är alla stolta) och hade allmänt trevligt. När vinet endast bestod av en silvrig påse trippade vi alla sedan iväg till Våning Ett. Detta var då andra gången jag höll på att avlida på grund av isen. På Våning Ett var det mot våran förvåning väldigt mycket folk. Även Alice dök tillslut upp och det blev en del dansande. Tredje gången jag höll på att avlida på grund av den förbaskade isen var när vi trippade till moggen. Väl där kände jag världens lättnad, eftersom jag överleft såklart. Inte för att jag äntligen var där. Nej, nej! Även moggen var smockat med folk, jag förstod aldrig vad alla dessa människor kom ifrån. Men roligt var det! Jag träffade väldigt mycket trevligt folk som jag tyvärr inte kan sätta namn på idag. Det var då på moggen jag föll ner i min djupa dal. Runt två var det sedan dags att gå hem. Och med all säkerhet kan jag konstatera att om jag hade gått själv hade jag knappast suttit här idag. Ibland är det trevligt, men också livsviktigt, med en arm omkring sig.

Så, just nu sitter jag med världens huvudverk och mår inte alls bra. Detta har jag endast mig själv att skylla, trots det tycker jag något synd om mig själv. Vid fyra ska jag bege mig till Coop för att jobba stängning. När Björn ringde denna morgon trodde jag Gud skojade med mig. Men icke sa nicke, jag pallrar mig dit och tjänar lite pengar. Som jag känner nu ska jag aldrig mer dricka alkohol och har därför lovat Lolle att efter jobbet gå hem till henne och kolla film. Vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Just nu googlar jag om huvudet seriöst kan sprängas av för mycket alkohol.

kom hem för jag behöver en vän

Under de senaste åren har jag haft en enorm kärlek till Martin Stenmarck. Då innefattar det både hans musik, som jag aldrig kan sluta lyssna på, och lite till. Hans skivor går på repete i min Ipod och nästan ständigt på både dator och stereo. Självklart går det till och från i prioder (jag har nyligen haft min Marie Fredriksson-period bland annat). Men det är musik som jag icke kan släppa, musik som jag kan utantill och enligt mig aldrig blir dålig. Alla hans låtar har den rätta klangen och de rätta texterna. Jag skulle beskriva hans musik som felfri, som klockren. Om sanningen ska fram måste jag nästan kalla denna människa som min största musikaliska idol.

Jag vet inte om detta är någonting omvärlden vet om, eftersom jag tidigare inte gärna skyltat med det. Men jag ansåg att det kanske är dags nu, och det känns äntligen som rätt läge.


lily

I can see how it's confusing, it could be considered using when I call you up
straight out of the blue, but I don't understand what else a girl in my positions' to do
now I know you feel betrayed but it's been a week since I got laid.
this doesn't mean that I don't think you're a fool, but I don't understand what else a girl in my positions' to do.

How on earth could I be anymore obvious?
It never really did and now it's never gonna happen with the two of us
I don't understand what it is that you're chasing after, but it makes me really sad to hear you sound so desperate. It just makes it harder.


om detta må ni berätta

Ett försök att förklara det oförklarliga - vad får fredliga människor att börja döda varandra?
Samhällskunskap C-kursen går mig lite på nerverna. Hela kursen består av endast ett stort arbete där man fick välja att skriva om valfritt ämne. Mitt ämne jag valt att skriva om är folkmorden i Rwanda. Den största frågan jag tar upp är hur en lydig medborgare från den ena dagen till den andra förvandlas till en besinningslös mördare. Hur man kan mörda sin granne man kvällen innan spelat kort och druckigt te med. Hur man kan hugga macheten i en människas rygg man sett växa upp. Detta är för mig oförståligt. Vad händer i en människas huvud vid dessa tider?

Högre uppsatta människor manipulerar svagt folk som börjar mörda. Propagandan är ständigt i gång. Masspsykosen driver folk till att begå fruktansvärda brott, samtidigt som det förlorar förståelsen för vad de gör och varför de i överhuvud taget gör det. Om nu detta är fallet, att de högre uppsatta människorna manipulerar och trycker på tankar på en naiv och analfabetisk befolkning som efter mycket påtryckning börjar mörda, vem ska då få avsitta straffet? Vem ska få bära skulden för alla de brutalt mördade människorna? Ska människor som faktiskt dödar andra människor men som blivit manipulerade till detta eller de som i praktiken inte tagit någons liv men manipulerat andra människor till att göra detta få straffet?

choklad

Och jag har gjort det igen! Jag begav mig till salongen i Hägernäs där Madelene jobbar för att klippa och slinga min fruktansvärda utväxt. Väl där får jag ett av mina välkända ryck och utbrister "nej, men Madde, vi gör mitt hår brunt istället!". Och så blev det. Nu är jag härmed återigen brunhårig och möttes av en pappa som utbrister att gamla Maria är tillbaka. Jag flög något år bakåt i tiden! Men med mitt chokladfärgade hår känns det asbra. I'm on top!

Efter min spännande vistelse på salongen begav jag mig till Café Biscotti där jag mötte upp Mary för en supermysig fika. Vi konstaterade vilka svin vi egentligen var, och grubblade i varför. Vi kom ej fram till någon förklaring. Jag undrar om det ligger i min natur, om jag föddes som en ond människa. Och Maria skyller självklart på pojkarna, vilket jag också vill göra.

Nu har min mobil legat stendöd under i princip hela dagen. Har kommit hem men inte orkat ladda den. Borde antagligen göra det. Det kan ju som sagt ha hänt något mycket spännande.

att göra karriär

Jag står fast vid att gårdagen var en speciell kväll, en kväll då vi alla visade att vi var otroligt indepedent. Independent women!

Jag fick en relativt hemsk känsla på jobbet under gårdagen. När jag sprang runt som en galen arbetarmyra och skulle vara överallt samtidigt och fick en mindre hjärtattack fick jag denna tanken. Jag kommer vara en typisk arbetsnarkoman som aldrig kommer hem till min framtida stackars partner. En sådan kvinna som ringer och avbokar en alla hjärtansdag-middag för att jobba över, eller som inte ens avbokar. Jag kommer komma hem och mötas av "du är sen! jag hade lagat middag till oss två" och en besviken blick. Jag kommer självklart förklara mig med "det var så himla mycket".. och sedan bli avbruten genom att min partner fyller i min mening som ser likadan ut varje kväll. Jag tycker redan synd om denna människa!

I alla fall.. independent woman var det! Kvällen började med en trevlig middag på Våning Ett där vi åt gott. Efter några timmars babblande begav vi oss till Michelle där detta fortsatte, där fanns även vinet. Med tanke på att vi var åtta personer och att det finns fem stolar blev det en del fightandes, men som sagt, efter några glas vin satt vi alla i knät på varandra. Framåt midnatt gick vi till m&g där det var otroligt lite folk. Antagligen var hela Vallentunas befolkning hemma och mös med sin käraste. Som sagt var m&g ingen höjdare, men allt som allt var kvällen mycket lyckad. När man har ett gott sällskap bli kvällen nästan alltid lyckad.





dahlgren

jag är gud
säg mig vem är du


utan sömn

Veckan som kommer är för mig en utmaning. Det är otroligt mycket jag ska hinna med och jag ser inte mig själv med någon som helst frihet. Jag kommer ägna min tid åt Vallentuna gymnsium och Coop Extra.

Måndag, skolan från 08.20 - 09.40. Plugga + diska!
Tisdag, skolan från 08.20 - 15.20. Jobba från 16.00 - 19.15
Onsdag, skolan från 10.00 - 15.20. Jobba från 16.00 - 21.15
Torsdag, skolan från 08.20 - 15.20. Jobba från 16.00 - 20.00
Fredag, skolan från 08.20 - 09.40. Jobba från 12.00 - 21.15
Lördag, jobba från 07.00 - 16.00. Alla hjärtans dag med vännera.

Söndag, sova?

ängeln i rummet

Jag älskar min vardag och mitt liv! Och bättre ser det ut att bli, hihi! <3



reeetro

Drama, drama & drama. Alltid lyckas vi! Gårkvällen började med Hannas egen pjäs som uppspelades i Tibble. Det var jätteroligt att se eftersom Hanna är så otroligt duktig, även skådespelarna gjorde mycket bra ifrån sig. Planerna var sedan inte så många, hade tidigare under dagen tänkt att ta det riktigt lugnt i vänners sällskap. När vi sedan anlände till käre Bodin hade hon andra planer för oss. Det var nämligen bartömning på Teknikvägen! Och alla blev fort väldigt glada och nöjda. De dracks piggelinliknande drinkar och jag höll mig sedan till rom och colan. Vad jag har saknat den fantastiska drinken, om man kan kalla den så. Efter en trevlig afton begav vi oss hela högen till moggen där det var knapert med folk. Men kvällen blev otroligt lyckad (och otroligt billig!). Amanda har lite svår när det gäller gratisdricka. Hon kan inte riktigt förstå gränsen och "passar på", på ett väldigt effektivt sett. Detta resulterade i en nerbäddad chilenare väldigt tidigt under kvällen.

Gårkvällen kändes speciell då vi alla var samlade. Det var så otroligt mysigt och kul! Jag har så fantastiskt roligt med hela högen och allt känns på topp med er.



ibland

Det är svårt. Svårt att forma mitt eget liv utan dig i bilden och svårt att acceptera att vi inte längre existerar. Det svåraste är dock att inte höra av dig. Att inte veta hur du mår och vad du gör. Jag vill veta hur du mår, vad du tänker på och vad som gör dig glad. Det är svårt att ibland acceptera att det är såhär verkligheten ser ut.

Du har lovat mig mycket. Alla dessa ord du sagt har jag velat tro på. Du sa till mig att du och jag skulle vara vänner. Vad som än hände, skulle jag aldrig behöva förlora dig helt. Jag vet att du försökte men jag saknar dig. Ibland!

How can I just let you walk away, just let you leave without a trace
When I stand here taking every breath with you
You're the only one who really knew me at all


Det här pratar vi aldrig om.


O'Connells

Gårdagen bjöd på någonting nytt. Från att jag blev sjuk träffade jag för första gången en vän. Jag visste inte riktigt hur jag skulle beté mig, eftersom det var så länge sen sist. Dock kunde Michelle hantera mig mer än väl. Eftersom jag varit isolerad i ett antal dagar var detta möte underbart. Att hänga runt med min käre far hela dagarna har tyvärr inte gett mig så mycket, vi må ha trevligt, men mycket mer än så är det inte.

Efter att varit avundsjuk på Michelle som skulle på middag hos Sara och Alice inne på Gullmarsplan bestämde jag mig för att själv följa med. Så sjuk kan jag inte vara. Sminket och kläderna sattes på plats - och hej och hå! Jag kunde nästa se ut som en homosapiens igen. Middagen var supertrevlig! Det bjöds på bakad potatis med hemmagjord skagenröra, som satt otroligt fint i magen och ett toppensällskap. Natten bjöd på många skratt  och jag måste kalla den för otroligt lyckad. Lite småförvirrad var man på Stockholms gator.

new found lover


banan och jordgubb

Ostimulerad är det ord som passar bäst för mig nu. Detta är min tredje dag sängliggandes, och knappast min sista. Mitt läkarbesök var mindre värt denna morgon. Gick upp tidigt för att sitta i kö för att sen få reda på att jag har influensan som det inte finns medicin till. Det kostade bara pengar.

Trots att jag är helt slut i kroppen så är jag rastlös. Under denna dag har jag rensat bland alla mina lådor, dammat hela mitt rum och städat + rensat min garderob. Det är lika bra att göra lite nytta när man ändå är igång. Det blev dock ett antal vilpauser som var behövliga. Och några bebisyoghurtpauser också. Så otroligt gott!

Pallrade mig ut i stora vida världen idag. Ända till Täby C faktikst. Var inte där mer än i en halvtimme men han handla en kjol och en väska. Riktiga party-grejer såhär i influensans värld. Blev lite sugen på att dansa, men antar att det får vänta. Annars skulle jag nog får stroke på dansgolvet. Mindre coolt!

Ska snart läsa en otroligt komisk bok vid namn hemma hos Martina, av Martina Haag. Riktigt rolig. Ska nog även hugga in i min jag-tycker-synd-om-mig-själv-som-är-sjuk-Ben-&-Jerry''s-glass!

varm nyponsoppa

Jag bara sover och sover. Det är så otroligt tråkigt att vara sjuk! I fredags somnade jag strax efter halv ett och gick inte upp på riktigt efter sjutton timmar. Lämnade sängen för att hämta datorn till sängen - vaknade några timmar senare av att jag sover på datorn. Jag var lite trött, ha! Men nu när jag knaprat ipren är jag trots allt smått pigg, då blir jag istället rastlös. Det kanske är bättre att ligga helt utslagen?

Nu ska jag dricka varm nyponsoppa. Inte för att jag har ont i halsen, det är typ det ända som är friskt just nu, utan det hör lite till när man är sjuk tycker jag.