31 januari

Min fisk är helt sne. Den mådde galant igår på dagen, sen besöker Linnéa mig och fisken sitter helt fast i en av växterna. Stackarn. Men den moddiga kvinnar rädda Viola (get) och allt var bra igen. Men nu simmer fisken runt helt sne, antagligen har någonting tragiskt hänt under vistelsen i växten. Jag börjar tro att min lilla vän kanske lider, så nu är frågan - vad ska jag göra? Jag får innerligt hoppas att Emma inte läser detta.

Idag har jag varit ypperligt flitig hemma. Har suttit och pluggat i x antal timmar och det går faktikst riktigt bra. Det är till och med riktigt kul. Har tagit lite pauser och faktikst gjort lite nytta också, diskat och läst härliga tidningen som välkommet trillat ner i bredlådan.

Igår satt jag och Linnéa och planerade Rhodosresan, vi skrev till och med en packlista. Eftersom det endast är ett halvår kvar måste man ligga i. Ha, eller kanske inte. Kommer hinna tappa bort den och göra fem till innan planet lyfter och jag har glömt allt. Vi var riktigt duktiga igår faktikst, gick till bilskolan och bestämmde datum för handledarkursen. Är mycket roligare om man går två! Vi planerar att göra allt i samma takt så vi slipper göra de läskiga sakerna (ex. Gillingebanan) ensamna. Ett smart drag enligt mig!

Blir inte att jobba för min del ikväll, eftersom jag har gått och blivit sjuk. Kul att sitta med typ feber, hosta och huvudverk och försöka att vara trevlig. Kanske även inte så trevlig för kunden när jag får en hostattack i kassan. Nej, ikväll ska jag inte göra någonting ansträngande. Tänkte kanske gå förbi centrum och köpa ett fotoalbum och sätta in alla min fantastiskt fina bilder.

30 januari

Idag kom alla bilder jag beställt hem, kul! Nu gäller det bara att köpa ett fint fotalbum också, eftersom det jag köpte inte passade.

Sitter här och väntar på Lellert som är på ingång. Hon borde dyka upp här alldeles strax. Behöver egentligen plugga, men det är klart man hellre träffar den damen än att plugga. Ska kika på hennes barnmusikal någon gång här snart framöver. Ska bli kul, hon har den skönaste rollen av alla, ha!

Ikväll ska jag umgås med Chrille, det ska bli mysigt. <3

bara för att klaga tänkte jag säga att jag är trött på det svenska vädret, vore tacksam om det kunde bli soligt eller kanske om man fick en utlandsresa redan i morgon. Får jag klaga lite till måste jag säga att jag har blivit sjuk. Det är inte speciellt roligt det heller.

29 januari

Idag inhandlades gymkortet och jag tränade för första gången på alldeles för länge. Känner mig väldigt duktig - dock har mina muskler antagligen lämnat mig för att aldrig komma tillbaka. Var helt slut efter 1,5 h träning, så jag tog mig en lite tupplur på någon timme innan maten. Men det känns roligt att börja komma igång: hoppas då också att jag fortsätter. Man känner sig så duktig.

Hela dena här veckan och veckan härpå har vi Historia B. Vi ska skriva ett jättestort arbete om valfritt ämne. Så de här veckorna kommer att bestå av mycket eget arbete vilket jag uppskattar. Tycker det är mycket skönare att få sitta hemma en hel dag och jobba fritt, än att sitta i skolan bland alla andra skrikiga människorna. Ha!

Idag, eller alldeles strax, ska jag träffa Maria. Det var relativt länge sen vi sågs ordentligt nu, så det ska bli trevligt. Vi ska fika på underbara våningen, haha. Nej, men helt seiöst, deras varma choklad kan göra en glad i flera dagar - bara av att stå och så god ut!

27 december

Om exakt elva månader är jag arton år, haha! Jag har just framkallat 100 bilder helt gratis, snacka om ett bra köp. Nu gäller det bara att inhandla ett fint fotoalbum också - men det ska man väll kunna hitta.

Helgen har varit galant. I fredags åkte jag och Sarah hem till henne. Vi åt världens godaste mat, påkommen av oss själv faktikst. Vi har till och med döpt den. Sen satt vi hela kvällen och drack vin och pratade. På lördag träffade jag min prins. Vi hade det jättemycket. Under kvällen träffade vi även Lolle, Linnéa och Emma och bowlade i en timme. För en gångs skull gick det sjukt bra. Och idag har jag bara jobbat och slitit. Gick riktigt bra, dock inte kul att gå upp tidigt när en viss person ligger kvar och myser.

I morgon ska vi till stan med skolan. Ska gå en stadsvandring under dagen, sen blir det att kolla på Arn. Hade aldrig betalat för att se den filmen, men kan vara värt det nu. Eftersom att det är gratis! Haha. Vi har egentligen studiedag i morgon, så det känns lite surt att gå upp relativt tidigt ändå.

Nu kommer Chrille, hörde honom smälla igen bildörren här utanför. <3

24 januari

Jag sov mer än tolv timmar inatt. Det kan man kalla proffsigt. Eller kanske lathet? Men det var helt fantastiskt i alla fall. Och om två timmar börjar jag skolan, så jag behöver i alla fall inte stressa. Sen efter det så ska jag jobba i några timmar. Känns som det var jättelänge sen jag jobbade sist, men det var egentligen bara en vecka.

Har bestämmt mig för att köpa ett fint fotoalbum någon gång i framtiden. Ska framkalla en massa fina bilder som man inte vill ska försvinna förgott, om till exempel datorn skulle få för sig att krascha ihop.

23 januari

I morgon börjar jag inte förens klockan två, det är helt fantastiskt! Dock stannade jag i skolan en längre tid idag för att kunna få min sovmorgon. Men det är det värt. Inte nog med det - idag är första dagen på mitt fortsatta nyttiga liv. Jag ska äta bra (det vill säga inga muffins undet rasterna, inget godis eller chips under vardagar, mycket grönsaker och frukt och inga goda bakelser. Men det värsta - jag ska inte dricka så mycket obo'y.) och börja röra på mig mer. Gymkortet ska antagligen inköpas nästa vecka. Man måste ju vara lite fit till sommaren, ha!

Ikväll ska jag bege mig till Chrille. Jag har bestämmt mig för att gå dit (motion!). I morgon blir det att jobba och dra ihop lite pengar. På fredag ska jag hem till Sarah och äta god mat och umgås. På lördag ska jag umgås med Chrille och kanske lite fler människor. Och på söndag är det jobb igen. Ganska full vecka igen. Måste även hinna med att gå till bilskolan och beställa tid och få tag på min läkare! Gah, jag är lat.

Nu ska jag faktikst GÅ till Chrille!

22 januari

Idag gick dagen fort! Det kanske dock var för att det var så pass roligt. Hade samhällskunskap hela dagen, vilket jag tycker är jättekul. Ska ha ett stort FN-rollspel under våren, så de felsta lektionerna kommer vara förberedelse till det. Ska försöka boka en intervju till nästa vecka med antingen SIDA, Amnesty eller någon annan organisation. De är så otroligt dåliga på att ta sig tid att hjälpa folk, skickar gärna vidare än till andra organisationer som redan gjort detsamma. Ha! Men man får helt enkelt tracka dem ordentligt, förhoppningsvis tar dem sig tid tillslut.

Efter att vi slutat tog jag och Sarah oss tid för att titta till gymmet. Funderar på att köpa gymkort. Ser riktigt fräscht och bra ut! Trevlig personal. Så antagligen blir det ett gymkort inhandlat nästa vecka. Förhoppningsvis så fortsätter man träna under en längre tid, brukar ju tyvärr bli så att man är jätteduktig i början, men att man sen i pricip glömmer bort att man äger ett gymkort.

Senare träffade vi Linnéa och fikade på det jättefina och mysiga nya fiket nere i Vallentuna. Det är dock lite dyrt, eller de har väl samma priser som caféerna i stan - men det är ju dyrt där också! Det har i alla fall blivit jättefint, och tror att det kanske kommer spenderas några timmar där i framtiden. Chrille kom förbi efter jobbet och käkade han också. Vi åkte senare hem också gjorde absolut ingenting. TV:n har varit igån och jag är trött.

174938-52
Nu ska jag äta lite ost och kex och sen ta ett bad!

20 januari

I morgon kommer dagen då jag slutar så sent som 17.55 igen. Tur att Lea, Yo' och Julia är där också - annars hade jag dött! Helgen har varit finemang. Mysig middag i fredags, med underbar mat och en underbar människa! Kunde inte blivit bättre. Igår irrade vi in till stan för att se på Bounce. Parkeringsplats var omöjligt att hitta, så vi ångrade att vi inte tog tåget efter ett tag. Det slutade med att vi stod svindyrt i ett parkeringhus. Men det var det värt. För förställningen (eller vad man ska säga) var så jävla grym! Snacka om mäktigt. Jag var helt fulländad, haha. Nej, men riktigt duktiga dansare. Skulle kunna betala och gå och se det ännu en gång!

Senare på kvällen åkte vi hem till Sanna, där även Lolle var. Vi drack öl och rökte vattenpipa, och hade det allmänt trevligt helt enkelt! På morgonen sprang vi ner till ICA, och jag köpte pannkakor till frukost - igen! Det är helt sjukt gott. Annars har vi inte gjort så mycket idag. Tagit det lugnt, spelat lite gituarrhero och sådär. Mycket trevligt!

16 januari

Jag vet tre stycken som fyller år idag. Jag känner de inte, men antingen så har jag tidigare gjort det eller så är det bara någon bekant. Det är lite coolt. Tre stycken olika människor på samma dag! Själv har jag långt kvar. Till och med en evighet. Jag kommer i princip hinna avlida innan jag ens hinner fylla. Det vore sorgligt, jag ska hålla ut. Jag menar, klart att jag och Linnéa kan hänga hemma hos mig och umgås med varandra och min fisk när ALLA andra är på krogen (yeeey - inte).

Nu kom Valletunasteget, undrar vad det står där. Det finns alltid någon som man känner eller i alla fall känner igen som är med på någon av sidorna. Måste faktikst skryta med att jag en gång själv varit med - på sistasidan! Tanken slog mig just att jag till och med varit med två gånger. Vallentuna är allt bra litet det.

174938-51
Slutade redan halv 2 idag, så då mötte jag min käre far och promenerade hela vägen till banken. Dagen har varit lugn och skön, trotts att jag var med på en förfärlig idrottslektion. Göra kullerbyttor, volter, vackra hopp och hålla balansen är inte riktigt min grej. Så efter många försök så blev det basket istället.

Snart ska förhoppningsvis Chrille ringa och säga att han käkat klart. Så jag kan åka till honom, så slipper jag sitta här och häcka i min ensamhet. För det är inte det roligaste. På tal om ingenting alls så måste jag be om ursäkt för mitt otroligt ointressanta blogginlägg.

14 januari

Har vetat länge att jag ska ha en fotokurs idag på måndagar till klockan fem i sex. Har tänkt att då slutar jag lite sent, men har aldrig förstått riktigt hur sent. Förens idag. Det är sjukt sent! Och idag gick vi ändå bara till klockan fem. Jag äter liksom klockan fem, och så ska jag sluta en timma senare. Jag kommer först och främst dö av svält, eftersom jag äter vid 11.00 på måndagar, HUR - jag menar HUR - ska jag kunna vara mätt till typ 18.15 då jag äntligen får min efterlänktade mat hemma. För det andra kommer jag vara sjukt trött! (roliga porträttbilder man kommer få, med jäspningar och trött ögon, yey) Och för det tredje är jag inte alls glad åt Mrs. C som ska försöka lära mig hur jag gör. Hennes röst gör mig sömning.

I min desperation som jag genomgått denna dag finns dock en rolig nyhet. I morgon är jag i alla fall ledig! Jag ska sova länge. Ikväll ska jag hem till Sanna och umgås med henne och Lolle i Roslagsnäsby. Kul! Sen i morgon ska jag jobba, eftersom jag tog Sannas tid, som hon tidigare tagit av Madde. Men, tillslut fick i alla fall jag den. På tal om jobb så fick jag mitt första lönebesked idag, och wiho - här ska shoppas! (typ mat, dricka och sånt på Rhodos). Måste visa lite härliga bilder från hotellet och resten av staden!

174938-48174938-49174938-50

11 januari

Idag har jag gått med världens skoskav hela dagen, det var verkligen pain in the ass! Men whatever, jag ska till Rhodos! Och jag hoppar fortfarande av glädje. I onsdags samlades jag, Chrille, Linnéa, Mathilda, Emma och Maria för att komma överens om resemål, tidpunkt, hotell och allt! Vi hade inte planerat att boka, men det slutade med att vi bokade 2 veckor, från den 22 juni till den 6 juli, på Rhodos. Ett underbart hotell precis i staden + havet. Kan det bli bättre? Nej! En bargata ligger inte alls långt ifrån, där de stå och delar ut shoots och har mysiga vattenpipshörnor. Det är så långt kvar! Vill åka nu. Sen kan man dessutom åka över både till ön Kos och Turkiet för typ 300 spänn under en dag! SJUKT! Jag vill göra allt där nere, finns så himla mycket. Något som är bestämmt är att jag ska så testa att dyka. Kommer typ att drunkna, men whatever! HAHAHHAHAHAH! I'm happy!

8 januari

Tjuvlyssnat är så bra!
En pojke ~3 sitter i kundvagnen medan hans mamma ~30 plockar varor. Mamman tar upp en påse smultronrån och slänger ner i vagnen.
Pojken (tar upp påsen och ropar): Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!

8 januari

Och idag gjorde jag det! Äntligen måste jag säga. Har gått och längtat efter ett par sådana under en längre tid nu. Har tidigare nästan trott på min mammas ord att det är någonting oerhört onödigt och dumt att lägga pengar på. Men nehej du! Jag är helnöjd. Och om en till två veckor kan jag alltså hämta ut mina efterlängtade glasögon (med fönsterglas).

Efter många minuters väljade av bågar tog jag och Sarah en god kebabpizza (självklart med tomatsås) på Lilla Valentina, den var efterlängtad och det satt riktigt fint i magen. Chrille har längre pratat om ett ställe där kebaben smakar som Gud. Det skulle ligga någonstans i Årstad. Han påstår att en pizza därifrån smakar hundra gånger bätte än de på Valentina. Pff, det kan inte tänkas. Det går väl typ inte?


174938-47

Så nu är skolan i full fart igen, känns faktikst bra. Självklart är de tidiga, mörka och jobbiga mornarna aldrig kul, men dagarna går fort. Kommer även ha foto den här terminen, tror att den kursen blir extra kul!

Jag vet att jag tjatat om utlandsresan alldeles för mycket på sista tiden. Men.. jag måste bara få säga att i morgon samlas alla (som skall med) för att planera allting! YES, and I'm happy. Eller kanske inte allt.. men i alla fall vart vi ska. Det kan ju vara bra att veta. Och så kanske det beställs någonting, det vet man aldrig.

6 januari

Sista dagarna här har bestått mycket av jobb. Har satt mamma på att räkna ut min lön under december, and I'm happy! Har dock massor jag vill köpa, men ska spara större delen av den. Under den senaste tiden, då jag inte jobbt, har jag bland annat bowlat med en massa folk, fått en fisk (haha!), spelat wii med Lolle och Chrille och tagit det almänt lugnt. Har verkligen behövts, känner mig inte redo för att börja gå upp på mornarna än. Men lite kul ska det faktikst bli! KOmma in i rutinerna igen och träffa alla ifrån klassen.

Jag, Lolle och Chrille har nästan bestämmt oss för att skaffa gymkort också. Kan vara skönt att komma igång och göra något som är bra för kroppen. Man mår så mycket bättre då. Kom ihåg när jag typ tränade 2-3 gånger i veckan. Tänk om man var så duktig nu förtiden? Den enda motion jag får idag är de få gångerna jag typ springer till bussen. Ska inte säga att jags ka ändra min livsstil helt, för då går allt åt helvete. Jag ska träna lite för att det är kul och för att få en bättre hälsa. (hahahahaha!)

I morgon ska jag och Lellert in emot stan, där hon praktiskt taget bott de senaste året. Hon kan lika gärna flytta dit. Nej, men jag vet egentligen inte vad vi ska göra där. ir väl antagligen till att shoppa och bränna ännu mer pengar. Men jaja, DET ÄR TREVLIGT!

2 januari

Nu är det alltså 2008 och alla pratar om nya tag och positiva förändringar. Mitt 2007 har varit fantastiskt och det finns inte mycket jag vill ändra på. Året har bestått av många trevliga stunder. Jag har lärt känna galet mycket trevliga människor, haft många nya upplevelser och hittat min stora kärlek.
  • I början av året lärde jag känna Thiel, Dick och många fler. Vi klickade och hade otroligt kul från första stund vi möttes. Festerna som var väldigt många under den tiden var alltid lyckade. Vistelsen på Thiel's land ute i Vingåker var en stor hit! Jag, Lolle, Chrille, Thiel såklart och William begav oss dit undet några dagar. Även Sofie och Emelie var där, dock inte under lika lång tid. Dagarna var toppen och fylldes med skratt.
  • I samma veva, faktikst den 8:e april, så blev jag och Chrille tillsammans. En av de bästa dagarna på året. Och än idag är jag fortfarande lika kär. Vi har haft ett fantastiskt år tillsammans, och mer underbara stunder ska det bli.
  • Linnéa's fester under sommaren, eller under hela året föresten, har många varit lyckade. Trevligt folk och sena, spårade nätter har gjort susen i mångas lever! Även Emma har hittat till vårat gäng, mycket trevligt! Midsommarafton var en succé; god grillad mat, dans runt midsommarkransen och björnen sover-lekar!
  • Sen var det Chrille's och min syrra Malin's student den 1 juni. Även fast det inte var jag som tog studenten hade jag oerhört kul. Alla var glada och lyckliga, många alldeles för fulla. Men kul var det! Under dagen han vi med studentflak, mottagningar och mycket skratt. Även några dagar innan tittade vi in i Täby Enskildagymnasiet för att se Thiel och Sofie ta studenten.
  • Sen var det dags för en av årets roligaste upplevelser, Hultsfred! Vi begav oss ner långt i landet, tyvärr utan Lolle som inte följde med. På festivalen var stämmningen på topp, människorna lika så och även ett fåtal band. Jag, Chrille, Linnéa, Emma, Malin, Lea, Yolanda och många fler hade begett oss dit och var riktigt nöjda med vistelsen. Vi får se om det blir så i år igen.
  • Runt samma veva flyttade Chrille tyvärr ut från sin lägenhet. En plats jag tyckte väldigt mycket om, buhu! Men för att göra den sorgliga händelsen mindre sorglig så måste jag lägga till att han bodde hos mig i en hel månad! Sommaren var toppen! Det var klart att den var, eftersom jag omgavs med så galet bra människor. Under Lolle's vecka ensam hemma var det också najs.
  • Sen blev det omrenovering hemma hos mig, och nu är nästan allt nytt och fräscht. Alltid kul med förändring. Mitt rum är nu fyllt med svart, vitt och rött!
  • I början av 2:an beslöt jag mig för att byta inriktning, och också då klass. Jättetråkigt att lämna alla från min gamla media-klass. Men inriktningen var jag mer nöjd med, eftersom jag verkligen inte alls är intresserad av media. Där lärde jag även känna Mathilda som jag har haft otroligt roligt med, och Sara Sakic som många gånger har fått mig att skratta. Tycker det är toppenkul att gå i samma klass som Sarah också!
Under hösten har mycket hänt. Börjar få skrivkramp så jag tar allt lite kort. Peter Lemarc konserten var grym! Har haft julmiddag hemma hos mig, många trevliga kvällar hos diverse människor jag tidigare nämnt i bloggen. Jag har fått jobb på Coop, vilket jag är jätteglad för. Mycket bowling på sista tiden. Jag har säkert glömt mer än hälften. Men året kan jag bara sammanfatta med ett ord: PERFEKT!

174938-32174938-34174938-36174938-43
174938-38174938-39174938-40174938-42
174938-35174938-44174938-45174938-46


2 januari

Nyårsafton var väldigt lyckad enligt min mening. Jobbade dock till 16.00 på dagen, men det förstörde ingenting. Det började med att jag, Chrille, Emma, Linnéa, Thiel, Dick, Maria och Nicco åt en tokgod middag hemma hos Chrille's pappa ute i Molnby. Vi satt och pratade och gjorde uppdrag under middagen, ha! Senare kom även Mathilda och Lolle som tidigare bestämmt sig för att äta hemma med deras familjer. Vi umgicks och hade trevligt! Sen kom en god efterrätt och allt var perfekt! På tolvslaget sköt vi en raket (observera att vi endast sköt en) och skålade och var galda. Jag och Linnéa hade även ett annat uppdrag att göra vid tolvslaget, haha.

Där stod jag på natten med de bästa människorna i hela världen. Det beshövdes verkligen ingenting mer än att ha er alla där. För mig var kvällen toppen!

Vid fyratiden blev det dags för sömn, då hade även mina föräldrar hunnit tittat in. Vi hade dansat klart, och såklart hade ett glas gått sönder. Men hey, det var nyårsafton!

Sen dess till nu har jag verkligen inte gjort någonting. Har varit hemma hos Chrille och tagit det väldigt passivt. Sovit många timmar, badat, kollat på film och tagit hand om varandra. Idag blir nog en dag i dess likhet!

Tänka på klimatet, tänka på klimatet! hahaha.