en månad minus en dag

Den här helgen känns nästan jobbig. Vet inte riktigt varför. Att jag jobbar hela dagen i morgon irriterat mig något fruktansvärt. Då känns det onödigt att i över huvudtaget kalla det helg. Tanken var från början att ta bort min tid, efter lite eftertanke tänkte jag på lönebeskedet och bestämde mig för att bli rik på pengar istället för tid. Kanske flydde lite eftersom det slog mig att tvättiden i morgon skulle drabba även mig om jag var hemma.

Så här sitter vi, en lördag. Otroligt bakis från igår (då vi hade riktigt trevligt däremot) och har inte gjort någonting på hela dagen i princip. Planerna försvann fort när vi vaknade och kände hur vi mådde. Kvällen är kommen och maten har ätits. Snart kommer filmen på med våran överdrivna inhandling av godis sida vid sida. Flickan som lekte med elden ska ses. Som vi har längtat!

Funderar på att uppskatta de små sakerna här i vardagen. Istället för att se helhetsperspektivet då man inser att man inte gör någonting nödvändigt alls. När man tittar tillbaka på ens ledig dagar och kommer underfund med all tid man hade kunnat lägga på annat, då ska jag försöka tänka på hur skönt och mysigt det var att dö i soffan och sängen. Känn på den du!

tjugosex

Nu är jag sådär trött så att skulle jag blunda vore det kört. When it takes over spelas på repeat för att hålla orken någorlunda uppe, men det är svårt. Att jag jobbar tretton och en halv timme varje onsdag sätter sina spår. Vilket håller i sig dagen efter. Funderar på att sluta jobba överhuvudtaget. Tydligen kan man få andras skattepengar för att göra ingenting. Kanske vore något för mig.

Återigen har Amanda suttit dagen ut på fiket. Denna dag var draget något kraftigare och hon fick plugga ifred ett par timmar. Jag älskar att mina vänner alltid kommer och besöker mig. Även om de bara kommer in och säger hej så blir jag sådär larvigt glad. Frida är min absolut trognaste besökare. Underbar kvinna det där!

Lite senare idag ska vi storhandla på Coop. Det lär bli både alldles för dyrt och tungt. Eftersom jag typ är starkare än Micke förstår ni vilken förstärkning jag har. Inte så mycket att hänga i gran inte. Inte nog med det - vi ska även städa hela lägenheten. Vilket jag tycker är det ända vi gör.

På något sett har jag fått inlägget att låta väldigt klagande och tråkigt. Jag vet faktikst inte varför. För jag måste säga att idag har varit en jättebra dag. Har gått runt med världens bästa känsla i hela kroppen utan att veta varför. Inte för att jag behöver veta svaret på det eftersom att det är underbart.

möjligtvis under mitt nästa liv

Jag gav precis upp mina drömmar om att bil diplomat;

"I Sverige utbildas diplomater på utrikesdepartementets diplomatutbildning. De ansökande söker egentligen inte till en utbildning utan en tjänst inom UD, som föregås av en utbildning. Antagningen till diplomatutbildningen är känd för sin hårda konkurrens och tuffa antagningsprocess.
För att vara behörig och söka krävs en avslutad examen på 120 poäng/180 högskolepoäng som motsvarar tre års heltidstudier vid universitetet. Utöver det krävs språkkunskaper motsvarande svenska, engelska och ett tredje modernt språk (franska, tyska, spanska, arabiska, ryska eller annat slaviskt språk, japanska eller kinesiska). Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Även utlandsvistelser över 6 månader i samband med studier eller arbete ses som meriterande.

När en ansökan har mottagits väljs ett hundratal ut till att sitta ett kunskapsprov, som inkluderar både rena kunskapsfrågor och analytiska essäfrågor. De som presterar väl blir uttagna till assessment day, där man i grupp interagerar i arrangerade situationer. De som tar sig vidare blir intervjuade, därefter beslutas vilka som antas till programmet.
"

Fan! Jag som vill åka runt med blå regestreringsskylt och bo i ett trevligt och soligt land med min familj i ett giganstiskt hus med tre städare och underbar trädgård. För att göra ingenting.

tisdagsmiddagsmys

Sen sist har jag haft en hel det för mig. Bland annat varit ute på vägarna och härjat och därmed fått bilen att lukta gummi. Att stå i kö är inte det lättaste. Inte att hitta balansen mellan kopplingen och gasen heller vill jag lova. Annars blev det middag hemma hos Mimmi under fredagen och sen vidare till ett fullsmockat Gästis. Vilket var mycket chockerande. I lördags spelade vi spel hemma hos Hanna samtidigt som vi drack saft. Kändes bra. Buzz är lite min grej. Många vinster vill jag lova. Förlorat på Monopol har jag också gjort. Som sagt, mycket har hänt. Idag var tanken att fira Linnéa här hemma i Vallentuna som fyllde år i lördags. Det skulle vara middagsmys med alla tjejer hemma hos Frida. Dock slutade det med att Linnéa aldrig dök upp, men en otroligt mysig middag har vi i alla fall haft. Otroligt god mat och mycket diskussioner. Livliga vill jag lova. Man märker verkligen hur olika vi alla är. Vi är ett väldigt konstig gäng. Ingen är det minsta lik den andra, känns det som.. Fast det är charmigt det med! Nu sitter jag och kollar upp olika utbildningar här i Stockholm. Vill plugga, nu! Har hittat två olika som jag verkligen skulle vilja plugga. Mina betyg är däremot inte med mig nuförtiden. Fråga är vad jag gör då. Antar att jag måste ge högskoleprovet en chans, vilket tar emot något fruktansvärt. Ska inhandla en pluggbok snarast.

inte långt kvar

Idag dök Amanda upp på fiket runt niotiden. Och inte förens halv tre gick hon där ifrån, vilket jag gillade. Med tanke på att inte en käft hade lust att äta frukost, lunch eller fika under åtta timmar så fövandlades min jobbadag helt plötsligt till en heldag på fiket med Amanda. Kändes jävligt bra! Vi åt även en kebabtallrik tillsammans som slut på våran gemensama torsdag. Nu har jag nästan precis kommit hem, eller det var ett tag sen men har ännu inte orkat göra någon nytta. Ska snart ställa mig framför spisen och laga en förhoppningsvis god musselpasta. Önska mig lycka till!

Under morgondagen ska jag efter jobbet hem och göra mig i ordning för att sen möta upp Mimmi. Vi ska laga mat och dricka gott hemma hos henne. Tanken var inte från början att det bara skulle vara vi, men våra vänner verkade mindre taggade av olika skäl. Så det blir helt enkelt bara vi två, haha. Festligt!

sjuttonde november

Idag är det tisdag och hela arbetsdagen har redan gått, vilket betyder att det endast är det bra av dagen kvar. Vilken känsla! Det visar också på vilken sucker jag blivit på att blogga, eftersom det var ett tag sen sist. Men ändringen på det sker ju i detta nu. Sen sist har inte så mycket hänt. Helgen bestod till en tredjedel filmmysande, en tredjedel ölbrukade och resterande tredjedel jobb på Coop. Vilken kombination va? Även Mickes mamma var förbi och det blev lite kortspel mitt i allt. Igår var jag hemma hos Cilla som gjorde mina naglar lång och fina, så nu kan jag säga att jag förtillsället känner mig något handikappad, men ack så tjusig!

onsdagskärlek

Tisdagen bjöd på ett trevligt samtal från Michelle. Det skulle drickas vin! Tydligen har inte den tisdagen försvunnit ännu. Jag trippade glatt dit, fast för mig blev det väldigt nyktert. Men trevligt var det ändå. Mimmi dök upp och det slutade med att vi åkte hem till henne för en titt på rummet hon äntligen inrett. Någonting som för mig är väldigt oklart är hur hon lyckas. Otroligt fint! Och mysigt. Trots alla begränsningar var hon tvungen att återigen lyckas. Det kallar jag talang! Kvällen slutade med att jag och Micke intog sängen och kollade på sex and the city på datorn tills vi somnade.

Melissa Horn spelade på Göta lejon igår, därför begav jag och Maria oss till söder. Vi konstaterade att vi är turister i vår egen stad, men att flytet var med oss hela kvällen. Allt var precis framför näsan på oss. Vi hittade en mysig liten resutrang där vi åt skaldjurspasta och sallad och drack gott. Sen gick vi till Göta lejon och satte oss i den baren innan allting började. Vi konstaterade att Melissa Horn har allt. Konserten var helt underbar, hon var helt underbar. Vi satt lyckliga och helt förstelnade från början till slut. Jag älskade det!

Nej, nu är det dags att fortsätta med pannkakasstekningen!


tack för ikväll


den har brunnit ut

För tillfället laddar jag upp inför onsdagens konsert genom att endast lyssna på Melissa själv. Jag tycker synd om honom under samma tak som mig. Tur att datorns högst volym inte alls är så hög. Synd för mig dock. Vi har i tankarna att inhandla ett enormt ljudsystem. Men tror att båda har kommit underfund med att detta inte är den bästa idén vi haft, då vi ogillar varandras musik och pengarna försvinner från våra plånböcker alldeles för fort ändå.

Jag trodde jag skulle spy när jag denna morgon hasade mig upp. Att jag var så trött att jag mådde illa konstaterade jag redan innan jag rest mig upp. Förstå då känslan när jag tvingade mina ben att bära mig. Stackarna! Och vid detta tillfälle hade jag redan sovit alldeles alldeles för länge. Hann i tid till jobbet. Där var jag däremot inte den enda som varit trött. William dök upp vid kvart över åtta, fiket kunde alltså inte öppna sin egentliga tid eftersom han vaknat en halvtimme innan. Jag klagade dock inte, var otroligt skönt att sitta i rökstolen och ta femton minuter till att titta på människor och dess gångstil. Trots min morgon fortsatte arbetsdagen i bra flyt. Inte för att några utav världens befolkning kände för att besöka café biscotti denna måndag, men idag tändes ljusen på borden och när det då mörkade kändes allt så mysigt. Brusade upp en jul slash allmän myskänsla i hela min kropp. Tror jag aldrig sagt ellet skrivit dessa ord tidigre, möjligtvis är detta äntligen det rätta tillfället; jag kanske tycker om när det är mörkt i alla fall.

I alla fall.. Idag har jag megastorhandlat, allt man kan tänka sig finns nu i vårat kök. Denna gång förstod jag att jag inte skulle klara av att få med allt hem innan jag betalde, därför skulle Mimmi skjussat hem mig med alla kassar. Men.. alltid ett men! Hon fastnade i biltvätten och där stod jag. Nej, riktigt så dramatiskt var det inte. Snälla mamma kom och körde mig hundra meter hem. Vilket är väldigt långt med åtta kassar mat (bara multivitaminjuicen och coca colan väger mer än vad jag orkar). Middagen slutade i alla fall med en tydligen alldeles för svartpepprig chili con carne. Den satt jävligt bra vill jag lova!

puss och god natt

Och så vips så var helgen slut. Om några minuter är det måndag, vilket jag måste medge känns väldigt tugnt. Jag får lite är-det-såhär-livet-ska-se-ut-känslor. Men ta mig fan vad man lär sig uppskatta kvällarna och helgerna. Alltid något säg. Har sovit till halv två båda dagarna, så jag är glad. Det behövdes efter fredagen då jag och Micke började med att äta kräftor hos mina föräldrar. Eller ja, han åt väl inte så mycket till kräftor. Men jag gjorde! Lika gott som alltid. Sen begav jag mig till Frida där det var en jävla massa folk. Bara för det så måste jag räkna upp alla. Frida, Michelle, Amanda, Maria, Lolle, Alice, Mimmi, Carro, Sandra, Micke, Björne, Jocke, Thiel, Dick, Wiman, Bosse och Annika (det där var nog det mest onödiga jag hittils skrivit i mbjorn.blogg.se, plus att jag säkert glömt någon stackare). Det var hur trevligt och mysigt som helst. Alla var verkligen med. Tyckte lite synd om Fridas föräldrar där ett tag, men de verkade ha trevligt de med. Så vi får hoppas att det stämmer! Nej, men jag hade det faktikst riktigt bra. Som väntat begav vi oss sen till Våningen där det var lite lamt med folk, vad jag minns. Var även en sväng på Gästis där det däremot var dött. Dött som jag vet inte vad. Allting slutade lite oväntat. Däremot fick vi i oss en god jävla måltid där framåt tre. Måste säga att jag i stunden såg mig själv som en mästerkock! Korv och mackaroner. Mm! Sen vare sov gott!

Resterande av helgen har det varit lugnt. Åt pizza med Frida och Maria igår och mötte sen upp Michelle. Alltid lika trevligt! Blev spöade av mamma och pappa i fyrmanstvist (heter det så?) och lite sådär. I veckan ser jag fram emot Melissa Horn på onsdag. Ska bli så otroligt mysigt!

kronisk trötthet

Jag vill också vara hoppig och studsig och flängig. Precis som Linnéa. Hon är alltid på nya platser så fort man ringer henne. Antingen i Göteborg eller på kryssning eller i Bromma (okej, kanske inte är så långt bort) eller mitt i vimmlet någonstans inne i gröten. Överallt! Hon åker till och med hit då och då för att träffa mig. Vilket jag är dålig på att göra tillbaka. Jag suger. Tur att hennes energi räcker! De senaste dagarna har jag kommit hem och somnat, eller hållt mig vaken i ett par timmar för att sen somna. Jag är trött av mig. Funderar på om någon typ av vitaminbrist har slagit mig. Vilket inte skulle vara något konstigt med tanke på.. ja, det mesta! Typ matvanor. Eller så har jag gått och fått adis eller något. Hoppas på det förstnämnda.

Idag har jag däremot varit full igång. Jobbade som vanligt men gick sen till Coop för att utbildas ännu mer. Lite bättre. Dock exakt samma saker som tidigare. Jag vet vad jag ska göra vid ett rån, men just i det tillfället tror jag inte att det rätta kommer att slå mig i alla fall. Sen köpte jag kinamat hem till Micke och begav mig sen till Frida där hon och Maria mös framför tvn med varsin kopp te. Vilket jag dock avstod ifrån. Nu tänkte jag skriva en rubrik till detta inlägg och sen hoppa i säng. Som sagt, pigg är man inte.