spaceman

Bröderna Gallagher gjorde succé! Måste säga att konserten verkligen var bra. Min kärlek för de äldre låtarna sitter i sen långt tillbaka, perfekta! Upplevelsen när de spelade don't look back in anger kommer jag kunna leva på ett bra tag framöver.  

Dagen började hos Louise där jag fick alldeles för lite sömn. Vi konstaterade att det alltid är svårt att gå upp när man sover hos henne, också att man dricker väldigt mycket vatten när man är där. Sen begav vi oss till skolan där matten var svår. Alltid svår. Förstår inte mycket. Men med ett visst sammarbete med Alice och Yolanda klarade vi oss igenom, vad var det, 4 uppgifter? Duktigt kämpat där. Resterande dag har bestått av frukost på fiket, håltimme, lunch på Våning Ett - dock inte för min del, förnstershopping i en möbelaffär och en rundtur på Lidl. Givande dag måste jag medge.

Ikväll ska jag, Lolle, Amanda, Frida och Hanna på bio inne i stan. Att först se I taket lyser stjärnorna och sedan möjligtvis gå ut kom vi på nog inte var den bästa idéen. Vad jag minns av boken kommer en och annan tår att fällas, mascara medtages. Ha! Vi får se vart kvällen slutar. Eftersom jag ska sova hos Amanda i Bromma lär jag få hänga på henne, och hon är sådär megataggad redan nu. Herre min Jesus!


wonderwall

Jag har alltid velat göra saker hela tiden. Har inte kunat vara hemma mer än någon timme innan jag blivit alltför rastlös. Flygit fram och tillbaka. Nu däremot, har jag ett enormt sug efter att läsa böcker och ta långa bad, hm? Känns konstigt, men ändå relativt skönt.

Trotts det har jag haft för mig en del sen sist jag bloggade. Under söndagen jobbade jag till stängning och gick sen hem till Lolle och åt rostade mackor med kräftröra, lyx! Igår slutade vi vid tolv och begav mig då till Coop för att jobba i spelet några timmar, vilket jag tror gick galant! Men en toffs och keps såg jag otroligt festlig ut. Sen åkte jag in till stan och mötte upp mightymandy för en trevlig med onyttig middag som vi kände att vi var värda. Trots ekonomin kunde varken jag eller mightymandy hålla oss från en liten shoppingrunda, fy! Kvällen avslutades i stan med Twilight på bio, en underbar film! Det är synd att man ska hitta sin kärlek på film, jag menar... det blivit en jobbig framtid då den är otroligt obesvarad! Dock rekomenderar jag filmen starkt. Idag har vi studiedag vilket resulterade i att jag och Lolle vaknade vid cirka elva. Måste nästan tacka Frida som ringde och väckte oss, annars hade jag nog sovit än. Såg den sämsta Wallander-filmen hemma hos Lolle igår. Hon ska tacka Gudarna för att hon somnade.

Ikväll ska jag på Oasis konsert i Globen, woho! Hoppas dom är grymma!


vänd på kortet, tack!

Gårdagen blev otroligt lyckad! Hemmagjord pizza är nog min framtida grej, man kan verkligen få den precis som man vill. Detta resulterade i att man bara såg ananas på min, underbart! Middagen hos Alice var jättetrevlig. Alla var glada och nästintill galna. Tårtan gjorde succé. Grattis än en gång Sarjon! Framåt midnatt tog vi taxi ner till M&G där vi mötte upp resten av gänget som hade hunnit fått i sig alldeles för mycket vin. Vi lyckades i alla fall med det vi bestämde, high five! Kvällen bestod till mestadels av dans, vilket känns idag. Är helt slut! Sen vet jag inte riktigt vad jag höll på med resterande tid, men kul hade jag.

Efter en sen kväll var det dock inte lika lockande att hasa sig upp vid nio i morse. Mitt täcke i princip höll i mig. När jag försökte resa mig upp tryckte det tillbaka mig i sängen. Det fanns inte mycket jag kunde göra.. Helt sjukt! Tillslut kom jag i alla fall till älskade Coop och tiden gick trotts allt relativt fort. Jag kände själv hur jag inte kunde hålla humöret uppe och log falskt till nittio procent av kunderna.

Min vanliga standardfras:
"Hej! Var det bra så? Då blir det - - - kronor tack! Vänd på kortet. Magnetremsan ska vara innåt (ALLTID, trotts att det står stort precis på korthållaren). Innåt! Och så måste det svarta på kortet vara neråt också. Nej, det svarta neråt och magnetremsan innåt. Såja! (falskt leende) Och så får du godkänna på den gröna knappen! Kvitto? Tack så mycket!"

ändrades denna dag till:
"Hej! - - - kronor! Vänd på kortet. Magnetremsan ska vara innåt som det står på skylten där. Du måste vända på kortet. Vänd på kortet! VÄND PÅ KORTET!! Mm, bra! Kvitto?"

toookmys

Jag har återigen blivit stamkund på Café Biscotti, och jag gillaré. Under gårdagen tog jag, Alice, Sara & Michelle en otroligt värd fika som gjorde mig väldigt nostalgisk. För inte så länge sen slutade alla våra dagar med att vi fastnade där med tanken att plugga. Dock måste jag medge att äta den fantastiska salladen och prata var sanningen som hände. Efter dagen som spenderades med Louise tog jag även idag en fika, och denna gång med Julia. Tokmys! Sen dess har jag hunnit med att jobb och sedan käkat en väldigt sen middag (rostbiff med potatissallad) hemma hos Michelle!  

Morgondagen bjuder som vanligt på skola. Under kvällen ska jag på tjejmiddag hos Alice eftersom Saras blogg fyller två år. En aningen konstig sak att fira, men man vill ju ha anledningar för att dricka vin. Om allt blir som tänkt lär morgondagen sluta på M&G, vilket jag inte har någonting emot. Tråkigt nog börjar jag klockan tio på lördagsmorgonen. Men man har gjort det förr, och jag lever trotts allt än idag.


kebabdejt

Nu har man hållt sig borta i ett par dagar eftersom familjen är sjuk, och vad kommer man tillbaka till? Ett trasigt tangentbord och nyinköpt Ben & Jerry's. Det förstnämnda tänker jag inte ens kommentera - men Ben & Jerry's! Jag har lyckats få det hemma endast en gång tidigare, och det var när jag la i det i mammas kundvagn och hon inte förstod hur dyr den var innan hon såg kvittot senare på kvällen. Halshuggning!

Dagen har varit tokmysig. Vid tio-tiden åkte jag och Frida in till stan för en tänkt fika. Visserligen blev det en jättemysig fika på John Chris med varm choklad, cheescake, cosmopolitan och sallad, men även en oväntad shoppingrunda som gjorde min plånbok alldeles för lätt. Men fina saker blev inhandlade! Frida begav sig hemmåt mot älskade Vallentuna och jag träffade Linnéa och åt en efterlängtad kebabtallrik. Äntligen! Vi har spånat inför framtiden där Hultsfred möjligtvis har en plats denna sommar, och varför inte Oslo något år? Våran kebabdejt var jättemysig, med tanke på att jag saknat henne så och vi var tvugna att uppdatera varandra om allt möjligt. Tydligen är vi Vallentunabor något dramaqueens-aktiga. Någonting jag kanske kan hålla med om. Tågresan hem sög. Min Ipod var död och det resulterade i en grinig jag. Ännu värre blev det när jag gick av tåget och möttes av ett asslaskigt underlag. Mina skor var möjligtvis inte de bästa. Men än så länge lever jag och nu ska jag ta en låååång dusch.

it's true

I brist på någonting att göra när Michelle har occuperat duschen tänkte jag gå i Mary's spår och svara på en lista. Någonting min blogg aldrig tidigare fått uppleva, men någongång måste vara den första. Om nu har ingen rätt att klaga på mitt uppdaterande i bloggen, eftersom detta är det tredje inlägget på denna dag.

- Gjorde du något i år som du aldrig gjort för?
Hm.. Jag tattuerade mig i febriari, var med vänner på Rhodos i sommras och Gran Canaria innan jul.
- Höll du några av dina nyårslöften?
Nej, har de senaste åren inte haft några nyårslöften.
- Dog någon som stod dig nära?
Nej! Och tack och lov för det.
- Är det något du saknar år 2008 som du vill ha mer av under 2009?
Flera valmöjligheter och mer frihet kanske.
- Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Oj, datum sätts inte på mitt minne. Båda mina resor är någonting jag kommer minnas länge dock.
- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ett och annat skavsår har väl uppkommit. Annars har jag hållt mig relativt frisk tror jag.
- Bästa köpet?
Hm.. Möjligtvis min laptop som jag fäst mig vid.
- Vad spenderade du mest pengar på?
Måste säga nöjen. Så som fika, fest och shoppa.
- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla fina människor i min ämgivning.
- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
Live Forever, The Story
- Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Måste nog tyvärr säga ledsnare.
- Hur tillbringade du julen?
Med en början på Molly's. Sen sex timmar på planet till Sverige och sen i Sollentuna hos min släkt.
- Favoritprogram på tv?
Har fastnat för Two and a half men, sex and the city och desperate housewifes.
- Bästa boken du läste i år?
Så dumt!, av Mia Törnblom
- Största musikaliska upptäckten?
Har inte gjort den upptäckten ännu tyvärr. Väntar fortfarande på det ögonblicket,
- Något du önskade dig och fick?
Tillbaka en vän. Tillräckligt mycket pengar för resor.
- Något du önskade dig men inte fick?
Perspektiv på saker och ting?
- Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Firade med släkt + Michelle på dagen. Sen kom när och kära över till mig och sen begav vi oss till Våningen.
- Vad fick dig att må bra?
Mina vänners sällskap.


domedagen

NEEEEEEEJ, SEX AND THE CITY-FILMEN ÄR HOS MICHELLE'S MAMMA!


Ja må hon leva

Jag kan sammanfatta helgen med ett nyktert M&G. Både fredagen och lördagen så kunde jag inte slita mig från Vallentunas älskade lokalkrog, trotts att jobbet kallade otroligt tidigt båda helgdagarna. Vi han till och med klämma in en bowlingperiod där under lördagskvällen, och självklart stod jag (och Michelle) som vinnare mot slutet. Strike efter strike efter strike. Teamwork! Tacktack!

Vi var på bio. Igår. Kväll. Ja! Vi tog en jordenruntresa. Miri and Zach make a porno var otroligt rolig och bjöd oss på flera skratt. Michelle hördes i hela salongen. Även hennes fader. Resternde kväll bestod av ett besök på macken, dit även Bob fick följa med. Vi köpte godis för en pinsamt stor summa pengar. Vi stod och försökte övertyga han i kassan att vi inte skulle äta allt idag. Jag erkänner inte vad som hände. Men illa mådde vi. Sen inleddes vårat efterlängtade sex and the city-maraton. Vilken natt! Tio timmar av Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda gjorde susen. Allting slutade med att vi däckade en timma innan skolan började. Så värt!

En födelsedagsfrukost! Till Michelle! Varför då? HON FYLLER 19! Grattis! Vi handlade färskt bröd, kalkon, rostbiff, potatissallad, ciggaretter, obo'y och mjök. Om vi var lyckliga. Man skall icke handla hungrig. Eftersom vi kollat klart på boxen ska vi nu avsluta med filmen. Och svaret är "ja, vi har ett liv! And we like it!" Senare ikväll blir det födelsedagsmiddag hemma hos Michelle, men då i ormsta.

Förlåt Mary baby, för dålig uppdatering. Detta ska inte behöva ske igen. Jag ska lägga ner min själ i framtiden på denna blogg. Vi ses ikväll!


kick it!

Jag sprudlar av energi just nu, jag kan inte sitta still i stolen! Vill dricka några glas vin och sen gå riktigt lös! Eller strunt i vinet, jag vill bara gå löööös. M&G's dansgolv väntar mig ikväll (förhoppningsvis!).

I don't mind! :)

Hey mr tambourine man!

Efter en lite mer häktisk dag i skolan än vanligtvis (fortfarande otroligt slapp) så begav jag mig vackert till jobbet. Där fick jag reda på att jag inom snar framtid ska lära mig spelet, vilket jag tycker är kul. Har dock fått intryck utav att det inte är det lättaste och kan återigen se mig skapa meterlånga köer. Håller fast vid att man inte kan lära sig om man inte börjar någonstans, och om det kommer resultera i griniga och suckande kunder får jag stå ut med detta. Dessa kunder är misslyckade människor utan hopp om livet, och antagligen har de heller inte fått till det på länge. I alla fall.. de fem timmarna och den viktiga kvarten gick fortare än jag trodde. Jag och Mimmi roade oss med att plocka bort mandariner (PLU 4457) som haft en tragisk död - att bli ihjälpressad tills innehållet rinner ut är ingenting jag eftersträvar. Jag hittade även, jag tror, världens minsta mandarin som jag länge roade mig åt.


min tandborste skiner i guld

Yttligare en dag med onödiga lektioner där man inte gör mycket alls. Känns så otroligt ovärt att ta sig dit när det ända man gör är att hänger med sköna prickar. Jag måste säga att det är jättetrevligt på alla sätt, men går man upp vid sju för att göra ingenting i älskade gymnasiet? Nej! Lunchen med beteendevetarna blev speciell då Mary och Lolle fastade motvilligt. Endast flytande föda skriker deras nypiercade tungor. Och mätt blir man icke på obo'y och dressing. Eftersom skolan inte gav mig någonting trippade jag och Lolle hem till mig. Att hon inte fått i sig någon energi resulterade i en trött fej (som hon själv skulle sagt det) och sällskapet var inte på topp då de ända hon gjorde var att sova. 

Dagens händelse måste ändå vara den berömda guldtandborsten! Idag blev det jag som fick denna ärade tandborste i lysande guld på grund av att jag inte haft ett hål sedan min första tand. Om jag är stolt över mig själv! Spekulerar dock över att alla problem med tänderna kommer sätta fart efter min 20-årsdag då jag får börja betala. Denna teori bör stämma på grund av min karma som jag i tidigare inlägg också nämnt.

Hemma hos Lolle kollade vi på den andra Wallander-filmen för dagen, och även under denna lyckades trötter somna. Hur? Antagligen hade hon tur eftersom skivan gav upp precis i början av det sista kapitlet och vi aldrig fick veta slutet. Där har jag hållt ögonen öppna för att få reda på alla gåtor, vad får jag för det? Ingenting! Vi lagade spaghetti och köttfärssås som jag fick njuta utav, och hon en Varma koppen-soppa. Inte ok! Som rutin börjar vi spela yatzy, vilket vi i efterhand ångrade. Den mest obehagliga omgången ever. Ingenting jag tänker dela med mig utav här, kan endast säga att vi i princip var rädda för att spela en andra omgång.

jag tog död på dig

I mina sinnes fulla bruk kan jag inte mer än säga att jag älskar min tillvaro! Jag har tidigare inte förstått hur man känslomässigt kan gå från toppen till botten, det har för mig varit ett mysterium och är det än idag. Dock kan jag glädjas åt att det lika fort kan gå från botten till toppen. Kanske måste man ibland falla ner. Jag får känslan av att problem och negativa funderingar inte spelar så stor roll när man alltid blir upplyft utav fantastiska människor. Är så otroligt tacksam för de sjukt kloka och rent av genomfina vänner jag har bland mig. Bara av att se dessa tre pruttar (se bild nedan) i skolan gjorde mig så otroligt glad. Senaste gången jag skrev en liknande kärleksförklaring, om man får kalla det så, så slutade allting inte som väntat och inte heller bra. Jag är så otroligt glad över att jag lyssnade på mig själv och inte på andra människor som tyckte till vid den stunden. För ärligt talat, vad skulle jag ha gjort utan dig?



så stilla så långsamt

Äntligen hemma från en toppendag (hm?) på älskade (hm?) Coop. Jag kan förstå när klockan går riktigt sakta, men när den står still? Då har det gått för långt. Är otroligt tacksam för det extrajobb jag har, men ibland kan det känas tungt.

Helgen har bestått av en del hålligång och en del lugna aktiviteter, eller kanske ska säga inga aktiviteter alls! Fredagen började hemma hos Frida, vi var dom gamla vanliga, inklusive Gredos. Älskade älskade Gredos! Ha. Mot all formodan begav vis oss till M&G, där alltså jag var välkommen. I alla fall under denna fredag. Som sagt var det ett tag sen jag besökte denna lokalkrog, och jag måste tyvärr stå fast vid att jag tycker om den och hoppas på det bästa inom de närmsta helgerna. Under lördagen fick jag i princip ingenting gjort. Lolle bjuder över sig själv och somnar till Persbrandt som jag inte kan slita ögonen ifrån. Jag lämnade faktikst inte lägenheten under hela dagen och kollade på yttligare två filmer till även Amanda bjöd över sitt fräscha fejs själv. Allt dansandes under fredagskvällen hade gjort oss otroligt utmattade, ha!


sparvöga

Idag har varit en otroligt bra dag. Jag vet egentligen inte varför, men den har varit fantastisk. Studsade upp i morse pigg som en lärka och sedan dess har allt flytit som vågorna, eller något liknande. Skolan var dock relativt värdelös, vilket inte är så ovanlig på Vallentuna gymnasium. Ifrån morgonen fram till sista lektionen så var jag oerhört ostimulerad och hann till och med ta en sväng till Täby C. Under turistfranskan satt jag mest som ett frågetecken och skrattade åt det ologiska språket, hur kan ett ord innehålla trettiofem bokstäver men bara ta en halv tiondels sekund att uttala? Det är ett mysterium för mig.
 


Så gör det du vill och blomma ut,
Njut av din spegelbild, vår tid är nu.

jag brände din bild

Jag vill ha ett hus vid havet där jag kan se på alla båtarna som lägger till
Jag vill ha ett hus vid havet där jag kan höra alla måsarna och göra som jag vill
Och varje morgon innan solen värmt mitt tak ska jag ligga där och lyssna efter vågorna.

med nya möjligheter

Nyårsafton var toppen! En massa trevligt folk, god middag, mycket dans och väldigt många skratt. Kan man kräva mycket mer? Att vakna upp första dagen på året glad som en lärka trotts att jag skulle till jobbet kändes välbheövt. En bra start på året betyder väl ett riktigt bra år? Jag stal lite bilder från Tilda när jag ändå var i farten.