trettionde december

Så Alice kom förbi igår efter jobbet och frågade chockande om vi städar varje dag, eftersom vi gjort/gör det så fort hon besöker oss. Svaret blev ja! Efter den chocken trippade vi ner till centrum och handlade god mat som vi senare åt tillsammans med ett glas vin som egentligen var tänkt till nyår. Maten blev helt underbar, antar att Alice har sin fars kockgener i blodet. Senare på kvällen kom även Frida och Michelle förbi och vi rent ut sagt drack upp min nyårsdricka som jag överdrivet med en stor gnutta. Ett tag var vi inne på att bege oss till stan, ringde Linnéa som visste massa trevliga krogar måndag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Men just tisdagen var hennes vilodag. Typiskt! Men förstående, dock chockande att ha endast en vilodag under veckans sju dagar. Vi fortsatte därför hemma hos mig och gick framåt tolv hem till Michelle där grabbarna spelade fifa och vi fortsatte tjattret. Mycket trevligt!

Idag gick jag upp relativt tidigt eftersom planen var att åka till Stinsen med Frida, vilket blev av trotts tidsbristen och tröttheten. Väl på plats inhandlade jag två styken klänningar, dock i samma modell men olika färg. Kan man bli mycket tråkigare? Men jag kunde helt enkelt inte välja.

att göra ingenting

Jag älskar att vara ledig. Vara uppe tills man somnar stående och sen vakna när man känner sig redo. Och det bästa med allt är att kunna göra i princip vad man vill. Hela dagen finns till för dig. Så.. denna dag var tanken att övningsköra vilket inte blev av. Istället trippade jag ner till Hannah där även Lolle bafann sig. Sen dess har vi inte gjort mycket mer än ätit toast och daimtårta samtidigt som Hannah själv sprungit runt och städat när vi andra tittat på. Under kvällen ska Alice dyka upp efter jobbet för en tänkt middag tillsammans. Mycket länge sen sist nu. Sen var det vin på tal från hennes håll, vilket Lolle verkade nappa på. Även Frida och Michelle lät taggade på att göra någonting kul. Vi får helt enkelt se vart kvällen tar oss.

Nyår verkar äntligen vara någorlunda planerat. Vilket är olikt oss ändå, vanligtvis brukar det som händer den dagen få hända. Men tänka sig, nu vet vi typ vad vi ska göra två dagar innan. Nu behövs bara turen med oss!

måndag efter jul

Nu har mycket hänt på sistonde. Vägen hem från byn som Gud glömde var lång, men ett stop vid Lindköpings alla inredningsbutiker gjorde det hela mycket trevligt. Så efter cirkus fem timmar var jag i älskade Vallentuna. Åt middag med Micke och bjöd sedan över en hel del folk för firande utav min födelsedag som däremot egentligen inträffade dagen därpå men. Kvällen var mycket trevlig då alla bra människor var runtomkring mig, tror det inte kan bli så mycket bättre. På själva d-dagen var det släktträff på listan, där runt jul känns det som det aldrig tar slut. Fick en otroligt massa fina födelsedagspresenter och firade kvällen med Michelle, Frida, Doris och hans lilla crew på Lilla Vallentina (kockarna på båda lokalkrogarna hade gått hem) och sedan vidare för en mysig drink. De firade vidare min dag, dock utan mig som gick hem och slocknade relativt fort. Inte var man pigg.

Idag har det varit en heldag i Täby c där det inhandlats allt möjligt. Hemskt nog handlade jag mer till Mickeyboy än till mig själv. En massa fina tröjor fick fylla hans garderob som blir allt mer fullare och fullare. Jag däremot köpte jackan i mina drömmar. Okej, möjligtvis inte. Den var nästan inte snygg - bara urkul. Jaja, nu ska jag ta mig en lång dusch och sen ska vi bädda ner oss i sängen med datorn och den externa hårddisken som numera är fylld med filmer. Lär bli en lång kväll!

dan' efter dan'


Det är nu alltså dagen efter julafton vilket betyder att det roliga numera är över. Nu sitter jag här med min ända vän datorn, och med faktikst riktigt underbara julklappar runt omkring mig. Ändå funderar jag på att skjuta mig i huvudet.

Dagen igår överlevde jag väl. Det var faktikst riktigt trevligt under vissa stunder. Vi åt mat under hela dagen, lekte våran årliga julklappslek och åt ännu mera mat. Framåt kvällen öppnade vi klapparna, där vissa överaskingar visade sig, vilket jag inte hade förväntat mig. Kul! Runt midnatt åkte vi till Bäckfalsvägen där alla bumsade sig i säng och jag la mig framför tvn med Rambo tre som underhållning. Då förstår ni ungefär nivån. Idag har jag gjort Åtvidabergs vägar osäkra då jag tränat backning runt hörn och fickparkering. Detta var min största utmaning på länge. Nu ska folket snart gå till kyrkan, själv tänkte jag antingen formatera min externa hårddisk eller.. ja, läsa soduko!

dan' före dan'

Så.. den här dagen förväntade jag mig skulle suga ordentligt. Men kan man tänka sig, det blev så otroligt mycket värre än så. Och alla som känner mig förstår ungefär på vilken nivå detta är. Att tänka på att åka till Åtvidaberg är som ett slag i bröstet och kinden på en och samma gång. Antagligen förstår ni nu att jag under denna dag har jag varit påväg dit! Och dra mig i håret, resan dit som vanligtvis tar cirka tre timmar tog idag SEX TIMMAR OCH FURTIO MINUTER! Den var en jävla långtradare som fastnat på vägen och stoppade trafiken under timmar. Förstå att vi stod helt still (!) under TYP TRE TIMMAR! Där satt man. Helt still. Det vill jag lova.

Däremot känner jag att den inställningen inte är den rätta såhär dagen före julafton. För nu sitter jag ju här, hemma hos min halvdöva mormor på Bäckfalsvägen med en rygg som gör ondare för varje andetag. Hela packet är fastklistrade framför uppesittarkvällen på bingolotto och tror seriöst att just dem ska få öppna nästa lucka. Men det ska ni veta, det tror inte jag. Så nu funderar jag starkt på att antingen lösa suduko, kolla på nya Wallanderfilmen eller läsa boken jag slängde med i sista sekunden. Däremot tänkte jag ringa Micke och bli på lite bättre humör först!

i loved you first

Snökaoset hindrade mig inte från mycket denna dag. Hoppade upp vid elvatiden och började kämpa med våran oändliga tvätt. Kan man fylla en maskin för mycket? Eller är det lugnt bara den går att stänga? Vi får hoppas på det. Detta resluterade i alla fall att det gick relativt fort. Knatade sen iväg till Vallentunas älskade julmarknad med Michelle. Sen dess har vi i princip hängt fram tills nu då vi har roat oss med att fika, tvätta, haft regina spektor på högsta volym och till och med käkat mysmiddag på våran älskade lokalkrog Våning Ett. A perfect day!


för att

Just nu sitter Michelle klagandes bredvid. Det är lugnt. Jag gjorde detsamma till henne igår. Jag tror det var lugnt. Eftersom hon ringde på och bjöd in sig själv verkar fallet vara så att hon inte hatade mig efter gårkvällens frustration. Så denna kväll har hon, jag och Sarah haft en mysig chili con carne-middag som slutade i total matkoma. Så värt det!

I'm like freaking magic, i'm the abracadabra, i'm the pooff in his life and i'm gonna go and pooff somewhere else.


underbara december

Äntligen kommer Micke hem som har varit ifrån mig i två dygn nu. Har känts otroligt konstigt att inte ha honom här i närheten då jag hatälskar hans knäppa idéer och klagande. Har dock konstaterat att vår säng är alldeles för stor att sova ensam i. Men allting har gått bra och jag har lyckats hålla lyan relativt ren.

I torsdags kom Mimmi förbi och vi åt en otroligt god middag. Hade lite problem då tydligen mycket saknas i vårat kök, kändes dock okej då dessa saker inte heller fanns i Hannas eftersom jag sprang ner på Mimmis beordran. Senare på kvällen våldgästade Michelle och vi drack o'boy och pepparkakor och smet senare ner till grannen och umgicks.

Igår inhandlades ost och kex, vindruvor och skagenröra med croustades som jag, Michelle och Amanda senare åt samtidigt som vi drack den älskade martini biancon. Runt midnatt begav vi oss till Gästis för en kort vistelse. Runt ett längtade jag efter min säng och sex and the city, och Michelle efter sin Doris. Och så fick det bli! Otroligt skönt då jag idag har mått primaballerina och hunnit med allt man kan tänka sig. Klockan tolv ringde Michelle och bjöd över sig själv, med min fulla tillåtelse dock. Sedan dess har vi städat hela min lägenhet, pantat alla hundratusen pantburkar och dumpat oviktiga saker på vinden. Det var inte ens jobbigt! Nästan så det blev mysigt att pyssla och dona. Efter några timmar begav vi oss till centrum och åt varsig kebabsak som vi var mer än värda. Fönstershoppade lite på lyxx och gick sen till ett fullsmockat Coop för mathandling. Här hemma bakade vi ihop världens mest goddoftande marinad och penslade köttet med en riktigt pensel som jag inhandlade efter Mimmis klagande. Även beundrade snön som numera ligger på marken, bättre sent än aldrig. Så snart kommer Micke och tanken är att vi ska äta mysmiddag och möjligtvis ta en sväng över till mina föräldrar om sjuklingen orkar.

i kissed the girl

Det är sjukt vad tiden går fort. För ett år sen såhär en vanlig tisdag hade vi antagligen suttit hos Michelle med vår vän gredos och sen sett skolan och allt som hade med ansvar att göra bara flyga iväg. Ioförsig hade vi skrattat och sjungit hela natten och verkligen haft trevligt. Dagen därpå ringt efter pizza och haft sex and the city-boxen på från eftermiddagen till morgonen efter, eller legat i hög på Fridas soffa till diverse serie eller program.

Då, för cirka ett år sen, deletade jag det mesta av mitt ansvar och tänkte vad jag ville i nuet, vilket för det mesta var att ha kul. Trots att alla helger såg precis likadana ut (ingen var i sitt sinnes fulla bruk, någon stod utanför trappuppgångar gråtandes, andra slog i huvudet medans det fanns en del som lyckades fylla m&gs handfat med alkohol - som alltså redan hade svalts men plötsligt vände) så hade vi alltid så otroligt kul. Idag börjar jag tvivla på om vi verkligen hade det. Var det så jävla kul? Men visst var det det? Jag minns det så.

Jag är otroligt nöjd med hela min situation idag. Jag trivs som fisken i vattnet och skulle inte vilja ändra på mycket. Men ibland undrar jag bara vart allt tog vägen? Och självklart kan jag sakna det.




keep on rising

Jag vann 240 kronor på texas hold em i torsdags. Michelle och Doris kom förbi under kvällen och ville spela Uno. Vi var smått skeptiska till just spelvalet och bjöd över dem för monopol istället. Kvällen slutade med att Doris hämtade marker och poker var på tal. Och efter ett tag satt jag där med allihoppa. Var möjligtvis smått mallig och fick komentarer som att trotts jag vann så hade jag inga vänner. Michelle predikade, hon hade själv varit i samma sits. Någon dålig förlorare reser sig och säger "visst, du har alla marker - men numera inga vänner. Hur känns det? Va?". Jag lugnade mig. Herrarna fortsatte kvällen framför fifa och vi tog en promenad till Lolle som hade fått till det ordentligt med de nya möblerna.

Igår efter jobbet hade jag minispa. Ansiktsmask, peeling och lotions är att skämma bort sig själv. Och Gud vad jag älskar det! Med laptopen spelandes på badrumsgolvet så hittade jag ett inre lugn, för en gångs skull. Sen blev det dock lite stressigt. Jag mötte upp Linnéa i centrum då vi handlade mat väldigt sent. Michelle kom förbi och vi satt hela kvällen och hade det hur mysigt och trevligt som helst. Det dracks ett fåtal öl som Micke lämnat till oss, innan vi kom på att det stod en flaska rom i skaferiet. Vår lugna hemmakväll slutade dansandes på först Våning Ett och sen Gästis. Jag och Michelle gick in i bubblan då vi inte bryr oss om något annat än varandra och musiken som spelas.

Det blev ingen övningskörning idag då jag antog att romen ännu inte gått ut. Istället körde mamma så shopping blev det ändå. Inte så mycket för min del då mamma tar alla tillfällen i akt och bestämer att de jag vill ha måste bli en julklapp (då hon själv har för dålig fantasi). Jag kan däremot förstå henne eftersom även min fantasi suger plus att hon får födelsedagen i samma smäll. Stackars bakfulla och mycket trötta Micke lunkade efter men lyckades shoppa mest. Så nu sitter jag här med massa påsar i hallen och en sovande sambo vid klockan sju. Snart ska vi städa i ordning, sen käka lite mat och efter det se på filmerna vi under dagen handlat. Det är våran plan för ikväll!

inredning, inredning, inredning

Kom precis hem ifrån Arninge där jag varit med Lolle och hennes kära far. Hennes nya lilla lägenhet var alldeles för tom och rymlig trotts dess söta kvadratmeter. Så jag hängde med och shopping på Jysk och Rusta blev det. Bland det roligaste som finns enligt mig. Drömmer mig bort när inredning är på tal, synd att ekonomin ofta säger ifrån.

I morgon kommer Linnéa hit, vi har planer på en god och lugn middag för att uppdatera oss ordentligt. Måste säga att det verkligen är på tiden nu. Så god mat och kanske ett glas vin under morgonkvällen. På lördag ska vi åka till Täby för shopping och julklappshandling. Kan tänka mig att det blir mest julklappar åt oss själva, vilket är det bästa med julen. På tal om jul så håller fiket på att fövandlas till en tomteverkstad. Vilket jag älskar!

andra i tolfte

Efter tretton timmars jobb sitter jag här i mitt kök och dricker obo'y och äter lussebullar. Känns fantastiskt! När mamma under gårdagen ringde och berättade att hon precis bakat tog det inte många minuter innan jag och Micke var där. Färska och helt underbara. Dagen i all äro har gått bra. Riktigt bra! Däremot måste jag få säga att det är alldeles för kallt i dett land.

städmani

Har precis tjuvstartat lite med städningen. Måste börja cirka en timme tidigare för att hänga med i städmanimannens tempo. Jag som heller inte har det största intresset för dammtorkning och liknande sätter mig gärna här vid alla tillfällen jag kan. Fast det är jag värd, eftersom jag sköter maten och däremed inhandlingen. På tal om det ska vi snart laga ihop en god mat och sen bädda ner oss för den sista sagan om ringen-filmen. Vi har nu avverkat de två första med en del avbrott då jag nuförtiden somnar till allt.

Idag får Lolle sina nycklar till lägenheten hon ska bo i. Äntligen kommer hon lite närmre, ekeby känns så avlägset eftersom alla andra bor tvåhundra meter åt olika håll (vilket är typ ordagrant sant!). Nu hamnat även hon mitt i smeten, vilket underlättar för oss alla. Igår lagade vi en god middag och pratade oavbrutet i några timmar. Mysigt!