puss

Och återigen blev det dåligt uppdatering, men tänker heller inte denna gång be om ursäkt. Har helt enkelt haft mycket bättre saker för mig, har ett ganska händeserikt liv måste jag säga. Kan dock nämna att både projektarbetsredovisningen och mösspåtagningen var idag, vilket gjorde dagen galant. Om man bortser från min sjukdom (där karman återigen spökar). Höll på att avlida på jobbet och fick lyckligtvis gå en timme tidigare, vilket typ gjorde min dag. Och allt annat. Vistelsen, eller vistelserna, på Våningen Ett i solen gjorde min dag mest tror jag. Eller att Michelle var i skolan, det var kul.

tisdag

Jag har blivit attackerad av svinviruset. Det är min vanliga tur som sagt. Lolle och Ann-sofie nämde det idag, och självklart ska symptomen träffa mig. Jag som vanligtvis nästan aldrig blir sjuk ska självklart alltid få det värsta när det väl gäller, och vid de minst passande tidpunkterna. Nu är det slutspurten inom projketarbetet eftersom redovisningen är på torsdag, då också mösspåtagningen är. Sen bär det åt till Paris under lördag. Och här sitter jag med halsont och illamående. Tack, tack så hemskt mycket! hihihi, men jag är glad ändå.


but i liked it

Michelle och jag förstår oss inte på oss själva. Hur bra tror vi att vi är? Hur mycket tror vi egentligen att vi pallar? Tydligen är fredag & lördag ingenting för oss längre. Vi har helt enkelt blivit för gamla, eller skaffat sunt förnuft? Jag vet inte riktigt var mina tankar gick i fredags då jag bestämde mig för att typ aldrig somna. I efterhand sågs detta som något dumt eftersom jag visste att lördagen var inplanerad sen lång tid tillbaka. Jag hade alltså inte någon som helst möjlighet att lägga mig ner och vägra. Så efter ett par timmars sömn var det dags igen. Jag och Michelle gjorde det bästa av oss själv, vilket inte gick bra. Temat på Amandas skiva var kom som en sång. Till en början var vi äckligt okreativa, men senare framåt kvällen flödade förslagen. Jag tror vi tillslut bestämde oss för att vara "botten is nådd, hur långt kan man gå? hur långt kan man sjunka, hur kasst kan man må?"

Under middagen var det sånger i princip hela tiden. Det var inte tyst en sekund. Jag tyckte det var mycket under våran skiva, men icke sa nicke. Inte ens i närheten. Jag och Michelle satt och smed otroliga planer. Här var vi kreativa gott folk. Amanda studsade runt som en studsboll och vi fortsatte att ha roligt åt oss själva. Framåt småtimmarna gjorde vi det oförklarliga, vi begav oss från stan till våran alldeles egen lokalkrog. Där slutade våran oändliga resa.

Michelle: Vad är hon för sång?
Maria: I plaaaayed all my caaaards, lalala.
Michelle: Du hittade på den där nu, eller hur?
Maria: Ja...
Michelle: But i like it!


Botten is nådd.

låt mig

Jag måste få utbringa en skål, en skål för att jag är så jävla bra. Projektarbetet går mot all förmodan riktigt bra, vi är nästan klara med tidningen. Vilket vi aldrig trodde vi skulle få uppleva. Den är till och med råcool! Jag är i skolan från tjugo över åtta (eller okej.. typ nio) till halv fem hela dagarna. Därifrån går jag direkt till jobbet och fortsätter. Och se där, jag lever än! Och jag tänkte fortsätta likadant, här ska ingen dö inte. Helgen bjuder på flera festligheter. Tänkte unna mig själv en minishoppingtur efter skolan i morgon för att sedan bege mig upp till Carro för lite mys, vad jag förstått. Vet inte om allt är helt bestämt ännu. Sen under lördagen är det Amandas tur att ha studentskiva varav jag ska gå på middagen. Temat är kom som en sång och här flödar förslagen i mitt huvud, någonting bra ska säkert kunna ordnas. Det bästa av allt är att detta är min ända helt jobbfria helg sen nyår, tror jag. Förutom då jag befann mig i Berlin. Och majoriteten av dessa helger har jag jobbat långa pass både lördagen och söndagen. Men för stunden är det slut på det. Den här helgen ska endast gå ut på njutning och roande. Ja, mina vänner, skål för mig!

all night long



Jag vill springa barfota i gräset, grilla i goda vänners lag, pressa sanden mellan tårna, lyssna på musik framåt morgonen, tända en brasa och mysa. Idag mår jag underbart.

september tvåtusenåtta

"Människors svaghet är rädsla. Min frihet är att jag inte har någon rädsla. Ingenting skrämmer mig, jag har varit där ute, jag har sett det mesta. Ingen kan hota mig med något för att skrämma mig. Det är min frihet. Till och med när jag satt instängd i fängelset kände jag mig fri."


du är oförstörd för mig

Kanske har Amanda rätt. Borde man ligga i och göra sitt allra bästa i skolan nu i slutspörten? Det är ju faktikst bara sju veckor kvar till studenten. Kanske ska man isolera sig och skaffa sig de betyg man kan nå upp till? Kanske har Lolle rätt. Att när jag är 35 och minns tillbaka på fredagen då Ålandsbåten kändes mer rätt än filisofilektionen så kanske det ändå var rätt val? Hur mycket mer skulle jag lära mig på dessa timmar då Per filosoferade för sig själv fram vid tavlan? Båtresan är ändå ett trevligt minne, vilket inte filosofilektionerna är (förkastligt). Slutligen bestämer jag mig härmed att skolan ska gå i första hand, om inte något roligare kommer upp.

möjligtvis


Jag funderar på att bli brun igen.

your sex is on fire


om du bara visste

Gårdagen var något spontan då jag och Lolle bestämde oss för en dagskryssning till Åland sådär vid tolvtiden, och bussen till båten gick från roslagsnäsby vid ett. Men självklart hann vi. Ingen annan med någorlunda odds vågade följa med. Så vi tog vårt pick och pack och begav oss till grisslehamn. Båten var inte av det stora slaget men ändå lyckades vi det första vi gjorde gå vilse. Vi hittade dock till baren (där det var äckligt billigt. vi var tvugna att dricka). Båtresan bestod annars av olidligt dyr shopping på taxfree - ångest och mat, men alltså mestadels baren. Väl hemma i Vallentuna mötte vi upp Amanda, Maria och Therese och tog sedan en sväng förbi Michelle, Wiman och det gänget. Det var någon random dude som hade fest några hus bort. Chockerade nog sitter Sandra där med ett glas rött i handen. Varken hon eller jag visst hur eller varför vi hade hamnat där vi gjort. Vi flyttade förfest till en annan random dude (?) och gav sen upp. Vi hade fått nog, så därför drog vi bättre sent än aldrig till lokalkrogen. Kvällen var jättelyckad! Dans, dans, dans och dans.//

Kvällens planer skriker bad. Jag ska ta ett flera timmars långt bad och sen lägga mig tidigt som fan för ännu en tidig och lång dag i spelet på Coop. Jag menar.. allt som kunde gå dåligt idag gick verkligen asdåligt!

vi ses på stan

Sanningen är den att jag alldeles strax ska springa hem till Louise för sovdags. Tycker om våran periodvisa rutin. Trotts att den ser ganska likadant ut varje kväll så är den alltid uppskattand, möjligtvis för att sällskapet är så bra? Puss på dig Louise.

jag försöker gå bredvid dig

Nu kan jag allt om dinosauriernas försvinnande. Utplåning må vara ett bättre ord. Att jag kan allt var väl inte riktigt realistiskt. Eftersom man ännu inte vet och endast hypoteser är presenterade är det ännu ett mysterium. Och jag lär inte bli den som löser det. Men man ska aldrig säga aldrig. Allt är möjligt och himlen lyser alltid.

Om sisådär en halvtimme står det pannkakor på lunchschemat. Detta är lycka, ren lycka. Min förkärlek till denna mat är olidlig. Om jag ska gå djupt in i psyket skulle jag tro att det sitter i just där. Så jävla gott är det inte, utan jag har bara alltid tyckt om det (oouj, sa jag det där?).

Om ryckterna stämmer så får jag idag min studentmössa. Klockan ett om jag ska vara exakt. Hoppas innerligt att den är fin och att stavningen är korrekt. Det börjar kännas nära nu. Snart springer jag ut i vuxenvärlden! Fick en realitycheck nyligen då jag förstod att jag bara ska jobba året nästintill. Känns tungt, men skönt. Vill spy på skolan och dess krav för tillfälligt. Tolv år i sträck sätter spår, jag må vara smartare men ack så tröttare. I sanningens ögonblick, kan en dag med pannkakor och studentmössa bli annat är fantastik?

no, i don't remember

Dagen i all ära har varit händelserik. Nästan i tid i skolan har jag faktikst jobbat på med någorlunda flyt, om vi då bortser från matten vill säga. Usch! Vi var ju så bra, det var ju kul. Efter en, för en gångs skull, heldag begav jag, Yolanda och Amanda oss in till stan för lite shopping. En tänkt Arninge blev alltså lite mer äventyrlig. Det blev en del inköp eftersom lönen kommit in. Väntar dock på en till runda med Lolle som förhoppningsvis snart ska ske. Inte för att jag planerar att bli pank, men det är alltid trevligt. Och lite planer måste jag väl säga att jag har.. Anyway! Det blev en underbar middag och sedan en tänkt vinare på söder. Dock tog tröttheten och ångesten för skolan över och vi begav oss hemåt allihoppa. Måste säga att det var ett otroligt värt beslut såhär i efterhand. Sista tiden i stan drogs jag med en utvecklingsstörd Amanda som inte kunde hålla skenet upp. Inte för det minsta! Det ska hon inte ha en reloge för (ha!).

För tillfället missar jag frivilligt Grey's Anatomy och har tegelsnubben på sms. Dock anser jag mig en dejt såhär dags något oskön. Tackade trevligt nej och väntar nu på en varm dusch.


femtonde

Gårdagen bjöd på bio i storstaden med nästan alla flickor. Vi såg i skuggan av värmen, en svensk och mycket bra film. Riktigt intensiv och stark kärlek. Jag gillade den starkt. Vi hann även med en middag som gjorde oss alla proppmätte innan det. På kvällen promenerade jag och Lolle hem till henne och har sedan dess spelat ett hundratals partier yatzy. Underbart! Idag stod jobbet på schemat och det gick mot förmodan otroligt bra. Tiden gick fort och jag höll humöret upp. Katjing! Just runt den femtonde varje månad älskar jag det av hela mitt hjärta, Coop alltså.


naturliga högdpunkter i mitt liv

1. Skratta så mycket att man gråter
2. Le inombords åt en gamal historia
3. Sjunga riktigt högt i min ensamhet
4. Vakna upp med solen i ögonen
5. Gå barfota i gräset
6. Se en ekorre eller igelkott
7. När man vaknar och inser att man får sova längre
8. Ett riktigt varmt bad
9. Att hitta det jag tidigare velat köpa, på rea
10. Att skratta utan någon som helst anledning
11. Obo'y och pepperkakor
12. När favoritlåten spelas på radion
13. En heldag på Café Biscotti med vänner
14. Att träffa nya människor
15. Hitta pengar i en gamal jacka
16. Få ett telefonsamtal från någon man tycker om
17. Spontana handlingar
18. Ingen kö i affären
19. Att grilla i solen
20. Råka höra någon tala gott om en själv
21. Översakningar
22. När man gjort något man inte trodde man skulle klara
23. Sex and the city
24. Att prata gamla minnen i flera timmar
25. Spadagar
26. En speciell blick
27. Äta pannkakor till frukost
28. När någon redan vet, utan att man behöver säga det
29. En pigg pappa
30. Se mina vänner le och skratta

all this time

Det har varit en hektisk vecka detta lov. Eller där tror jag att jag ljög, för så mycket har egentligen inte hänt. Borde ha utträttat ett flertal saker som jag dock har valt att ignorera. Och se, jag mår asbra. Under torsdagen var det jobb som stod på schemat, vilket gick helt ok. Blev lite kalabalik då en kund insjuknade och jag fick ringa på en ambulans då jag står i spelet. Har inte riktigt nerver för sådant, men tillslut gick allt bra och trotts brist på bilar kom strax efter en ambulansbil. Senare under kvällen mötte jag upp Amanda för en mysig filmdejt. Det kändes otroligt värt.

Under fredagskvällen gick jag, Lolle och Amanda upp till Carro med lite vin för att umgås. Hela kvällen satt vi ute på hennes altan i det inte så kalla vädret och mös och hade det riktigt mysigt. Det blev häktiskt då vi bestämde oss för en vistelse på lokalkrogen och vi hade aldrig sett värre ut. Hör och häpna, vi var assnabba och resultatet blev inte alltför hemskt. Det kunde man inte tro om oss va?

Igår jobbade jag till två. Resten av dagen gick jag ute i solen kändes det som. Dock är detta inte sant. Men vi besökte Lolles farmor där vi fick vår älskade kantarellsås, tack karin, och gick sen hem till henne själv och senare vidare till mig. Vi lagade lite (sjuuuukt mycket!) mat som vi på kvällen skulle ha trevligt med. Det blev alltifrån jordgubbar, ost & kex, vindruvor, kyckling, glass och hallon. Tro mig, vi blev alla mätta. Kvällen var supermysig med alla älskade tjejer! Det dracks en del vin, spelades spel och pratades mycket annourlunda disskusioner. Precis som tjejmiddagar ska vara. Dock slutade våran fancy-vi-är-fett-bra-middag återigen på lokalkrogen. Så som det inte skulle bli. Attans fillirattans!

klackspark

Attityden betyder allt. Eller i alla fall nästintill allt. Detta enligt min mening. Ju fler dagar som passerar, desto mer inser jag med vilken kraft min attityd påverkar mitt liv. Det kommer alltid uppstå både negativa och positiva händelser under livets gång. Det är ingenting någon utav oss kommer ifrån. Man väljer dock själv hur man tacklar allt det som träffar en själv.

Attityd är för mig viktigare än det förflutna, viktigare än utbildning, viktigare än pengar, viktigare än omständigheter, viktigare än misslyckanden, viktigare än framgångar, viktigare än vad andra människor tänker, säger eller gör. Det är viktigare än uppträdande, begåvning eller skicklighet. Det anmärkningsvärda är att vi har ett val varje dag med vilken attityd vi vill närma oss just denna dag. Vi kan inte ändra vårt förflutna, vi kan inte ändra det faktum att människor kommer att agera på ett bestämt sätt. Vi kan inte ändra på det oundvikliga. Det enda vi kan göra är att spela på den enda sträng vi har och det är vår attityd.

tegelbruket

Gårdagen hade ett speciellt födelsebarn, Louise fyllde nämligen 19. Möjligtvis en av de onödigaste åldrarna att fylla, men självklart skulle det firas. Det blev en del vindrickandes hemma hos födelsebarnet innan vi sen drog till Tegel. Där var det smockat med folk, det var människor överallt, verkligen överallt. Jag som är van med Vallentunas lokalkrog får nästintill cellskräck. Men jag vande mig snabbt och blev tillslut en avslappnad människa i vimmlet. Kvällen var helt ärligt skitkul. Det var drag till in i det sista, det dansades i princip hela tiden och folk var trevliga och glada. Om jag skulle ge ut getingar skulle kvällen nog få fem stycken. Alltså full pott! Hej och hå vare går. Jag och Lolle träffade oss varsin pudding, och där klickare ska du veta. Haha! Ärligt talat - jag skojar inte. Synd att de hade en arrogant vän som inte ville oss väl. För här snackar vi kärlek vid första ögonkastet, eller i alla fall vid första kyssen. Anyway... efter lite taxitjaffs begav vi oss efter stängning till Caroline, där efterfesten skulle hållas. Dock blev det lite mackor i magen och sen en stor dubbelsäng på en gång istället. Kändes mycket mer värt. Börjar bli för gammal för efterfester.

Vi vaknade hos Carro där vi drack egenpressan apelsinjuice, åt varma mackor och hade huvudverk. Gårdagens outfit passade inte riktigt dagens väder. Vi beställde därför skjuss hem till mig, denna gång lite billigare. Vi hann faktikst smita innan Carro vaknat, snacka om smidiga. Här har det spelats yatzy och druckigts obo'y. Förtillfället sover Louise sött som ett barn och jag försöker förbereda mig psykiskt för några timmars jobb. Skärtorsdagen ska vara den värsta på året, och då alltså värre en jultiden. Jag känner mig lite missanpassad. Min lite efterhängsna hjärna idag kommer möjligtvis inte hänga med i alla tiders rush.


pooff

Hej älskling!
Du har gjort mig till den lyckligaste människan på denna jord. Jag minns alla våra filmkvällar hos dig eller mig, lukten av ditt hår när du ligger på min arm, våra småtjaffs om vilken film vi ska se, och det är det jag älskar. Jag vet att jag har varit jävligt jobbig och jävligt krävande, men jag vill och kan ändra på det. Jag har aldrig varit såhär lycklig i hela mitt liv, du har gjort så mina dagar fått en mening, en mening att vakna, en mening att älska, en mening att sakna. Du har varit min flykt från verkligheten. Jag klarar mig inte utan dig, det går inte att förklara i ord, du är min dröm och kommer alltid att vara det.

Jag kommer alltid älska dig.

så mycket starkare än ord

Läsa en bok. Dricka en kopp choklad. Promenara. Måla tånaglarna. Bläddra igenom glamour. Bada. Ciggaretter på balkongen. Sex and the city. Sitta i solen. Ständigt ha musik i öronen. Allt detta helt ensam. Ärligt talat har jag inte lust för någonting annat. Jag vet inte varför. Nej, jag har faktikst ingen aning. Men att vara ensam känns så otroligt skönt. Inget hets. Inget klagande. Inget jobbigt. Bara jag och mitt behov.


turturduvor

Och så sitter man här igen. Älskade Danderyd med Linnéa och Emma har återigen kallat hit mig. Våldgästningen kanske är ett annat ord. Hittils har vi endast hunnit handla ost och kex och kollat igenom en massa gamla foton. Sånt man egentligen inte vill se men inte kan hålla sig ifrån. Som man har sett ut, och vad man har gjort. Hjälp.

Under dagen har jag suttit i solen med typ alla flickor. Ett tag var vi alla samlade, sen gjorde den ena efter andra olika ärenden. Dock höll solen mig kvar ett otroligt bra tag. Nu under kvällen är det spel som gäller. Blir förhoppningsvis inget bråk denna gång, vilket det kan bli när man går in för att vinna. Man kan liksom inte hjälpa det. Emma är störd.


du är bra

Du äger någonting du inte vet du har.
Det är kanske är just det som gör dig underbar.

ibland får dom till det...

Spelar det någon roll hur man ser ut?

"Om du vill bli älskad av någon som inte redan finns i din familj, är det inte fel att vara vacker."
Anita, 8 år

Hur känns det att bli kär?

"Ungefär som en lavin där du måste fly för ditt liv."
John, 9 år

Vad tänker de flesta när de säger "Jag älskar dig"?

"Man tänker: Japp, jag älskar honom verkligen. Men jag hoppas att han duschar minst en gång varje dag."
Michelle, 9 år

Hur får man kärleken att vara?

"Älska i stället för att gå till jobbet."
Dick, 7 år

"Glöm inte din frus namn... Det ställer verkligen till det."
Erin, 8 år

Angående åldern då man kan få gifta sig

"När jag är färdig med förskolan ska jag hitta mig en fru."
Bert, 5 år

Den stora debatten: Är det bättre att vara singel eller att vara gift?

"Jag får huvudvärk då jag tänker på sånt. Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel."
Will, 7 år

Vilken ålder är den rätta att gifta sig?

"Ingen ålder är bra för att gifta sig. Du måste vara dum för att gifta dig."
Freddie, 6 år

Hur skulle världen vara annorlunda om folk inte gifte sig?

"Det skulle finnas en massa barn att förklara, eller hur?"
Kelvin, 8 år

Hur skulle du få ett äktenskap att fungera?

"Säg till din fru att hon är vacker även om hon ser ut som en lastbil."
Ricky, 10 år

Barns enorma visdom

"Att läsa vad folk skriver på parkbänkar kan lära dig mycket."

"Nys inte då någon håller på och klipper ditt hår."

"Skolmat fastnar på väggar."

"Du kan inte gömma en bit broccoli i ett glas med mjölk."


nya moggen?

Gårkvällen var likasom i söndags väldigt trevlig. Människor gick lösa och körde på ordentligt måste jag säga. Det blev till en början en hel dels vindrickande hemma hos Michelle där Mulle också befann sig. Vi hade faktikst lite att ta igen. På väg till Slussen fick vi en del blickar, speciellt då fröken Naken. Tråkigt nog hamnade kameran framåt natten kvar i väskan och många bilder blev det då tyvärr inte. Men njut nu ordentligt, för att såhär lär du aldrig se oss igen.





lund kommer till stockholm

Jag kommer bli ruinerad, det känns som min lön framöver kommer gå till studentskivor. Ikväll blir alltså min andra, och det lär bli några fler framöver. Ikväll är det tema kaos, vilket är lite ospecificerat (finns det ens något sånt ord?). Min tanke är att förvandlas till hippie, vilket möjligtvis inte har så mycket med kaos att göra. Tänk dock på vad mycket dessa människor röker, det måste ju bli kaos i deras hjärnor? Ahaaa, smart va? Långsökt men så värt. Framåt kvällen kommer Mulle hit för att dricka några glas vin. Henne har jag inte träffat på år och dagar, så det blir mys. Sen framåt eftersläppet ska vi återigen bege oss till Café Umbra, dit jag nu alltså hittar. Ikväll är det media-klassens kväll.

Igår lyckades jag försova mig till mitt muntliga nationella prov. Jag är verkligen hopplös. Alice fixade så jag fick göra mitt senare under dagen, thanks dude. Efter en nervös dag begav jag mig sen till stan med Lolle för att möta Amanda. Där inhandlades lite kläder och accesoarer till min hippieutstyrsel. Det kostar att ligga på topp! Har dock förklatat mig själv som shoppingberoende. Numera är det för min del omöjligt att inte komma hem med ett eller fem plagg. Helt omöjligt! Efter våran lilla fika och runda på stan mötte vi upp Linnéa och Emma för en middag. Alltid lika trevlgt!